Giresun’da yaşam kalitesi artırmak için ekipler seferber

Yerel Haberler - 26.08.2026 - 9:03

GİRESUN – BHA 

Giresun Belediyesi, kent genelinde vatandaşların yaşam kalitesini artırmak, ulaşım ve yaya güvenliğini güçlendirmek, altyapı ihtiyaçlarını gidermek ve ortak kullanım alanlarını daha güvenli ve kullanışlı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyenin ilgili birimleri tarafından kentin farklı noktalarında eş zamanlı olarak altyapı, üstyapı, yol ve kaldırım düzenlemeleri ile çevre temizliği ve yeşil alan çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Osmaniye Mahallesi Yüzbaşısuyu Caddesi ile Nizamiye Mahallesi Yazar Sokak’ı birbirine bağlayan mevcut merdivenin yenilenmesi için çalışma başlatıldı. Bölgedeki yaya ulaşımının daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında merdiven yeniden düzenleniyor.

Seldeğirmeni Mahallesi Hasan Tepesi Sokak’ta mevcut yol güzergâhlarında betonlama çalışmaları sürdürülürken, Teyyaredüzü Mahallesi Bahtiyar Aydın Caddesi ile Gaziler Mahallesi 161 Nolu Sokak’ta kaldırım düzenlemeleri gerçekleştiriliyor.

Fevzi Paşa Caddesi üzerinde bulunan çocuk parkında ise zemin düzenleme çalışması yapılıyor. Çalışmayla birlikte park alanının çocuklar için daha güvenli ve kullanışlı hale getirilmesi hedefleniyor.

Kent genelinde altyapının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar da program dahilinde devam ediyor. Bu kapsamda, İnönü Caddesi’nde asbest boruların değişimi sürdürülürken, Teyyaredüzü Mahallesi Batlama Sanayi Caddesi’nde başlatılan altyapı çalışmaları da ekiplerin yoğun mesaisiyle ilerliyor.

Şehrin farklı noktalarında çevre düzenleme ve temizlik çalışmaları da devam ediyor. Valilik bölgesindeki orta refüjlerde yeşil alan düzenlemesi ve bitki temizliği gerçekleştirilirken, şehir genelinde ot biçme ve çevre temizliği çalışmaları yürütülüyor.

Zeytinlik semtindeki dar sokaklarda gerçekleştirilen çevre temizlik çalışmalarıyla da ulaşılması güç noktalarda temizlik ve düzen sağlanıyor.

Giresun Belediyesi, kent genelindeki ihtiyaç ve talepleri dikkate alarak çalışmalarını planlı ve koordineli bir şekilde sürdürüyor. Belediye ekipleri, Giresun’un daha güvenli, temiz, düzenli ve yaşanabilir bir kent olması için çalışmalarına sahada devam ediyor.

Yerel Haberler 670 kişi için TYP programı ile iş imkanı

Yerel Haberler Keçiören’de müzik ve eğlence dolu akşam

Yerel Haberler Giresun’da vahşice ezilen can dost hayata döndürüldü

Yerel Haberler TİKA Başkanı Abdullah Eren’den Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a hayırlı olsun ziyareti

Yerel Haberler Dışişeri Bakanlığı’ndan Nepal ve Çin Halk Cumhuriyeti’ne taziye mesajı

Yerel Haberler Asel Şenel Avrupa şampiyonu oldu, halterde rekor kırdı

Yerel Haberler Giresun çöp soruna İstanbul Modeli incelendi

Yerel Haberler Ankara’da kozmetik ve dermokozmetikte yerli üretim için iş birliği

Yerel Haberler 30 Ağustos’ta bazı raylı sistem hatları ücretsiz olacak

Yerel Haberler Küçük otel ve pansiyonlara yeni düzenleme: Resepsiyon ve cankurtaran şartı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021