Yerel Haberler - 07.01.2026 - 9:06
GİRESUN – BHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi, kamu yönetiminde önemli değişiklikleri beraberinde getirdi.
Bu kapsamda Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti Osmaniye Valiliğine, Ağrı Valisi Mustafa Koç ise Giresun Valiliği görevine atandı.
1976 yılında Adana’nın Kozan ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Adana – İmamoğlu İlçesi Malıhıdırlı Köyü’nde, lise öğrenimini ise Rize’de tamamladı. 1995 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1999 yılında mezun oldu. 2000 yılında Siirt İline Kaymakam Adayı olarak atandı. Burdur Yeşilova, Denizli Çardak ve Akköy ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptıktan sonra 2004 yılında Çorum Ortaköy Kaymakamı olarak atandı. Sırasıyla Ağrı – Diyadin Kaymakamlığı, Şırnak Vali Yardımcılığı, Ağrı – Eleşkirt Kaymakamlığı, Kütahya – Hisarcık Kaymakamlığı, Konya – Bozkır Kaymakamlığı, Osmaniye – Düziçi ve Bursa Gürsu Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2022/209 sayılı Valiler kararnamesiyle Kağıthane Kaymakamlığından Niğde Valiliğine atanan Mustafa Koç, 1976 yılında Adana’nın Kozan ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Adana – İmamoğlu İlçesi Malıhıdırlı Köyü’nde, lise öğrenimini ise Rize’de tamamladı. 1995 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1999 yılında mezun oldu. 2000 yılında Siirt İline Kaymakam Adayı olarak atandı. Burdur Yeşilova, Denizli Çardak ve Akköy ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptıktan sonra 2004 yılında Çorum Ortaköy Kaymakamı olarak atandı. Sırasıyla Ağrı – Diyadin Kaymakamlığı, Şırnak Vali Yardımcılığı, Ağrı – Eleşkirt Kaymakamlığı, Kütahya – Hisarcık Kaymakamlığı, Konya – Bozkır Kaymakamlığı, Osmaniye – Düziçi ve Bursa Gürsu Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle yayınlanan 2022/209 sayılı Valiler kararnamesiyle Kağıthane Kaymakamlığından Niğde Valiliğine atandı, Yine 09 Ağustos 2023 tarihli 2023/376 sayılı kararname ile Ağrı Valiliği görevine atanan Mustafa KOÇ, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Yerel Haberler THY 2025’te 92,6 milyon yolcuya hizmet verdi
Yerel Haberler En düşük emekli aylığı 20 bin liraya yükseltilecek
Yerel Haberler Artvinspor’dan İl Sağlık Müdürü Arslan’a ziyaret
Yerel Haberler Ankara’da 8 ilçede 14 saat su kesintisi
Yerel Haberler Altının gramı 6 bin 203 liradan işlem görüyor
Yerel Haberler 21 ilde organize suç operasyonu: 96 kişi gözaltına alındı
Yerel Haberler En düşük emekli aylığı yükseliyor: Teklif TBMM’ye sunuluyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021