Yerel Haberler - 20.09.2025 - 11:14
GiRESUN – BHA
Doğankent’in Çatak köyünde meydana gelen heyelan sonrası evlerinden çıkamayan 8 kişi, İl Özel İdaresi ve AFAD Giresun İl Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla güvenli bölgeye alındı. Çanakçı, Görele ve Doğankent’te ise dere yataklarında su seviyesinin hızla yükseldiği, bazı köy yollarının ulaşıma kapandığı bildirildi.
Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada, kent genelinde meteorolojik sarı uyarının sürdüğü hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi: “Şu ana kadar en yoğun yağış Çanakçı’da 109,6 milimetre olarak ölçüldü. AFAD ve ilgili kurumlar 908 personel, 225 araç, 110 iş makinesi, 3 bot ve 30 motopomp ile teyakkuz halinde. Vatandaşlarımız sosyal medya duyuruları ve belediye anonslarıyla bilgilendirilmektedir. Dere yataklarından uzak durulması, trafikte dikkatli olunması ve elektrik tesisatıyla ilgili işlerin ertelenmesi önem arz etmektedir.”
Yetkililer, yağışların etkisini sürdürebileceğini belirterek vatandaşlara tedbirli olmaları çağrısında bulundu.
Yerel Haberler Yeşilay Kars Şubesi’nden eğitim programı
Yerel Haberler Düsseldorf’ta Türk-Alman ekonomi zirvesine geri sayım
Yerel Haberler Hürmüz krizi Asya’yı vurdu: Yakıt karnesi, kapanan iş yerleri ve uzaktan çalışma dönemi
Yerel Haberler Başkan Yıldırım 11 vatandaşa daha tapularını teslim etti
Yerel Haberler Prof. Dr. Veysel Ayhan: Körfez’de İran-BAE gerilimi
Yerel Haberler Midyat’ta fidanlar geleceğe nefes oldu
Yerel Haberler Borsa İstanbul güne artıda başladı
Yerel Haberler Itso üyelerine e-ticaret eğitimi
Yerel Haberler HEKİMSEN’den dijital sağlık hamlesi: HADEM365 yayında
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021