Giresun’da asbestli su boruları yenileniyor

Yerel Haberler - 29.07.2026 - 0:00

GİRESUN – BHA 

Proje kapsamında ekonomik ömrünü tamamlayan ve sağlık açısından risk oluşturan eski asbest içme suyu boruları, uzun ömürlü ve yüksek sızdırmazlık özelliğine sahip yeni nesil polietilen borularla değiştiriliyor.

Teyyaredüzü Mahallesi’nde tamamlanan ilk etabın ardından projenin ikinci etabı da başladı. Atatürk Lisesi ile G-City arasında yürütülen hattı kapsayan çalışma ile bölgenin içme suyu altyapısı yenileniyor.

Söz konusu iki etabın maliyeti 31 milyon 500 bin TL’yi bulurken, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’de çalışmaları yakından takip ediyor.

İnönü Caddesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Fuat Köse ise çalışanlara kolaylıklar dileyerek, önemli bir altyapı yatırımı daha tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Fuat Köse, vatandaşların sağlıklı, kesintisiz ve kaliteli içme suyuna ulaşmasının en önemli öncelikleri arasında yer aldığını ve eskiyen içme suyu hatlarını modern altyapı sistemleriyle yenilediklerini ifade ederek şunları kaydetti:

“Giresun’umuzun geleceğini düşünerek altyapı yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Yıllardır çeşitli sorunlara neden olan eski içme suyu hatlarını etap etap yeniliyor, su kayıplarını azaltırken vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve güvenli içme suyu ulaştırmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız sırasında yaşanabilecek geçici aksaklıklar nedeniyle hemşehrilerimizden anlayış bekliyoruz. Ekiplerimiz en kısa sürede çalışmaları tamamlayarak bozulan güzergahı yeniden eski haline getirip kullanıma açacağız. Güçlü altyapı, güçlü bir Giresun demektir. Bu anlayışla kentimizin her mahallesine eşit hizmet götürmeye devam edeceğiz” dedi.

Yerel Haberler Kırklareli’nde içecek fabrikasında patlama: 2 işçi yaşamını yitirdi

Yerel Haberler 2026 KPSS Ön Lisans başvuruları adayların erişimine açıldı

Yerel Haberler Bakan Yumaklı: Yeşil Vatan’ımızı hep birlikte koruyalım

Yerel Haberler Muğla’da alevlerle mücadele sürüyor: 202 kişi güvenli bölgelere alındı

Yerel Haberler Burhanettin Duran: Dijital çağda öncelik nitelikli habercilik olmalı

Yerel Haberler Euroleague’de yeni sezon perdesi açılıyor

Yerel Haberler Ahbap soruşturmasında 5 ünlü isim daha ifadeye çağrıldı

Yerel Haberler Hac adayları dikkat: Kayıt ve pasaport şartı açıklandı

Yerel Haberler Denizcilik STK’larından ortak çağrı: “Denizciler savaşın tarafı değildir”

Yerel Haberler Kırıkkale FK, Bolu kampında güç depoluyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021