Aksaray Haberleri - 21.12.2019 - 10:43
AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, üretimde verimliliği ve kaliteyi yükseltmek için kırsalda yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunlarının projelerine 100 bin lira hibe desteği vereceğini bildirdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ”in Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini aktaran İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, AK Parti hükümetleri olarak tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversitelerden mezun gençlerin, kırsal alandaki istihdamına katkı sağlamaya devam ettiklerini belirtti.
Kırsal alanda tarımsal üretim yapan mevcut işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımları önemsediklerini kaydeden Başkan Altınsoy söz konusu hibenin, kırsal alanda yaşayan ve yaşamayı taahhüt eden, söz konusu okullardan mezun kişilerin uygulayacağı bitkisel ve hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimiyle bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeleri kapsayacağına dikkat çekti.
Hayvansal üretime yönelik destekleme projeleri hakkında bilgi veren Başkan Altınsoy, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği, bal üretimi, ipek böceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı, midye ve kara salyangozu entansif üretim tesislerinin de aralarında olduğu birçok projenin destekleneceğini vurguladı.
Çiftçinin ve köylünün refah seviyesini artırmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Başkan Altınsoy, üreticileri her zaman olduğu gibi kalkındırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Aksaray Haberleri Liverpool – Galatasaray maçının hakemi belli oldu
Aksaray Haberleri Malatya’da ramazan bereketi öğrenci yurtlarına taşındı
Aksaray Haberleri İstanbul’da bazı yollar geçici süreyle trafiğe kapatılacak
Aksaray Haberleri Ramazan Bayramı’nda trenlerde 8 bin 898 kişilik ek kapasite
Aksaray Haberleri Kars’ta Ramazan bayramı güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı
Aksaray Haberleri Türkiye’den İsrail’in Lübnan’daki kara operasyonuna kınama
Aksaray Haberleri İsrail ordusu Lübnan’ın güneyine kara operasyonu başlattı
Aksaray Haberleri Malatya’da 20 santimetrelik kitle kapalı yöntemle alındı
Aksaray Haberleri MEB’den ortak yazılı sınav takvimi: Nisan’da yapılacak
Aksaray Haberleri Oscar Ödülleri’nde kazananlar açıklandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021