Gençler Bağımsız Olmalı!

Aksaray Haberleri - 09.07.2018 - 15:01

Merkezi sinir sistemini etkileyerek fiziksel veya ruhsal sorunlara yol açan, sürekli kullanımına bağlı olarak zamanla kişide daha fazla kullanma isteği uyandıran ve alınmadığında ihtiyaç hissettiren maddeler uyuşturucu olarak adlandırılmaktadır. Uyuşturucu kullanımı, beden ve ruh sağlığını bozmakla beraber ölümlere sebep olmakta ve yol açtığı adli, sosyal ve hukuki sorunlarla toplumsal yapıya zarar vermektedir. Uyuşturucu, toplumların bugününü ve yarınını tehdit eden, özellikle genç kuşakları esir alan çok katmanlı, çok boyutlu bir sorun haline dönüştü. Türkiye’nin jeopolitik konumu, pek çok avantajın yanında, maalesef ülkemizi uluslararası kaçakçılığın transit noktası da yapmaktadır. Şüphesiz ki millet olarak sahip olduğumuz güçlü aile yapımız, diğer toplumlara nazaran bizi uyuşturucu ile mücadele bağlamında farklı bir yere taşımaktadır. Manevi değerlerimizin sağladığı kalkan sayesinde diğer ülkelerle karşılaştırıldığında, uyuşturucu kullanım oranları halen çok düşük seviyelerde seyretmektedir. Ancak tek bir evladımızın bile uyuşturucu batağına düşmesi kabul edilemez.

Bu amaçla Sağlık Müdürlüğü olarak, İlköğretim, Lise ve Üniversite’de eğitim gören öğrencilerimize Bağımlılık İle Mücadelede farkındalık çalışmaları, Kuran Kurslarında eğitime gelen ebeveynlerimize Bağımlılık İle Mücadelede farkındalık çalışmaları, 15 Temmuz Milli İrade Meydanında vatandaşı bilgilendirmek amaçlı Sağlıklı Yaşam aracımızla Bağımlılık İle Mücadelede farkındalık çalışmaları, Organize Sanayi Bölgesinde istekte bulunan fabrikalara bağımlılık İle Mücadelede farkındalık çalışmaları, Üniversite kız yurtlarına Bağımlılık İle Mücadelede farkındalık çalışmaları yapılarak vatandaşımız bilgilendirilmiştir.

Aksaray Haberleri Keçiören’de drift yaparak trafiği tehlikeye düşüren sürücüye 384 bin lira para cezası

Aksaray Haberleri Ankara’da Yazarlar Akademisi’nde Işığın Gölgesinde Dostoyevski ve Rembrandt konuşuldu

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk dünyasıyla birliğimizi zirveyle daha ileri taşıyacağız

Aksaray Haberleri Malatya Havalimanı’nda yolculara yeni hizmetler sunuluyor

Aksaray Haberleri Spor Yazarı Ömer Gürsoy: ”Futbolda Zırh Çatırdıyor”

Aksaray Haberleri ATO Başkanı Baran: Her oy iş dünyamıza güç katıyor

Aksaray Haberleri Sultanlar Ligi’nde günün maç programı belli oldu

Aksaray Haberleri Gram ve çeyrek altın ne kadar?

Aksaray Haberleri Aksaray Valisi Murat Duru’nun eşi Elif Duru: Sevgisiz toplumlarda nefret çoğalır

Aksaray Haberleri Vergi mükelleflerine elektronik tebligat zorunluluğu genişletildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021