Aksaray Haberleri - 08.07.2015 - 15:02
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) alçak irtifa hava savunma ihtiyacının milli imkanlarla karşılanması amacıyla başlatılan Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (HİSAR-A) projesi kapsamında, otopilot kontrolüne sahip Kontrollü Test Füzesi (KTF-1) ve Türkiye’de de bir ilk olan çift darbeli motora sahip Balistik Test Füzesi (BTF-2) test atışları Aksaray’da yapıldı.
Milli Alçak İrtifa Hava Savunma Füzesi (Hisar-A), otopilot kontrolüne sahip Kontrollü Test Füzesi (KTF-1) ve Türkiye’de de bir ilk olan çift darbeli motora sahip Balistik Test Füzesi (BTF-2) test atışları, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Aselsan katılımlarıyla Roketsan tarafından Aksaray’da başarıyla gerçekleştirildi.
Tamamlanan testlerde; HİSAR-A füzeleri, fırlatma platformundan birinci darbe motoru ile başarılı bir şekilde ayrılarak, ikinci darbe motorunu da havada ateşledikten sonra kendi bünyesindeki füze otopilotu kontrolünde, programlanan manevraları gerçekleştirerek uçtu.
Türkiye’de ilk kez çift darbeli roket motoruna sahip bir füzenin başarıyla uçurulmuş olmasıyla birlikte Roketsan, bu teknolojiye sahip dünyadaki sınırlı sayıdaki firma arasında gururla yerini aldı. Bu atışlı testler sonucunda, Türkiye’nin ilk milli hava savunma füzesi geliştirme faaliyetleri kapsamında önemli bir kilometre taşı daha geride bırakıldı.
TSK’nın alçak ve orta irtifa hava savunma ihtiyacına cevap verecek ve dünyadaki örnekleriyle yarışır nitelikte hava savunma füze sistemlerinin Türkiye’ye kazandırılması amacıyla, yürütülen HİSAR projeleri kapsamında radar, komuta kontrol ve atış kontrol sistemleri Aselsan, füze sistemleri ise Roketsan tarafından geliştiriliyor.
Aksaray Haberleri Termal’in UNESCO süreci belediye ile birlikte devam edecek
Aksaray Haberleri Bilim insanlarından Dünya Kupası için sıcaklık alarmı
Aksaray Haberleri Başkan Güler’den deniz turizmine yeni hamle
Aksaray Haberleri KVKK’dan VERBİS kaydı için süre uzatımı
Aksaray Haberleri Ankara’da korsan otoparkçılara operasyon: 32 gözaltı
Aksaray Haberleri AFAD’dan Samsun’daki sel için 50 milyon liralık destek
Aksaray Haberleri Trabzonspor’da Ernest Muçi rüzgarı: Kariyer sezonunu yaşıyor
Aksaray Haberleri Küresel krizler sonrası altında son durum
Aksaray Haberleri Şanlıurfa’da ”İyilik Çarşısı” hizmete açıldı
Aksaray Haberleri Bakan Çiftçi Erzurum’a geldi, havalimanı adeta doldu taştı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021