First Quantum, Çayeli Bakır’ın satışını duyurdu

Yerel Haberler - 12.03.2026 - 0:00

RİZE – BHA 

First Quantum Minerals Ltd. (First Quantum), yüzde yüz hissedarı olduğu Türkiye’deki iştiraki Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş.’nin (Çayeli Bakır) Cengiz Holding’e satışı konusunda bir ön anlaşma yaptığını duyurdu.

İşlem şartlarına göre Cengiz Holding, belirli satış düzenlemelerine tabi olmak üzere, Çayeli Bakır’ı 340 milyon ABD doları nakit satın alma bedeli karşılığında devralacaktır. Cengiz Holding, işlemin duyurulmasıyla eş zamanlı olarak, işlemin kapanışı sırasında satın alma bedelinden mahsup edilmek üzere, 50 milyon ABD doları tutarında bir avans ödemesi yapacaktır. First Quantum CEO’su Tristan Pascall, konuyla ilgili olarak “First Quantum bünyesindeki Çayeli Bakır, on yılı aşkın bir süredir, çalışanlarının özverisi ve güçlü bir İSG ve işletme kültürü sayesinde başarılı bir performans göstermektedir. Bu satış ise First Quantum’un temel stratejik önceliklerine odaklanabilmek için portföyünü sadeleştirme yaklaşımını yansıtmaktadır.” açıklamasında bulundu.

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu; Yeni metro hattı 31 Temmuza kadar ücretsiz

Yerel Haberler AKK Ankara’ya İz Bırakanların konuğu Hacettepe Üniversitesi oldu

Yerel Haberler İstanbul merkezli sokak çetesi operasyonunda 32 şüpheliye işlem

Yerel Haberler Üniversite adayları sınav heyecanı yaşayacak: YKS başlıyor

Yerel Haberler Kars Emniyeti’nde genel değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Yerel Haberler AKK’den üniversite sınavına girecek gençler için destek videosu yayınlandı

Yerel Haberler Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinde son gün

Yerel Haberler ABD-İran görüşmeleri ertelendi: Bölgesel gerilim süreci zora soktu

Yerel Haberler TİMBİR heyetinden Ankara İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek’e ziyaret

Yerel Haberler MGK’dan terörsüz Türkiye ve bölgesel istikrar mesajı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021