Yerel Haberler - 12.03.2026 - 0:00
RİZE – BHA
First Quantum Minerals Ltd. (First Quantum), yüzde yüz hissedarı olduğu Türkiye’deki iştiraki Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş.’nin (Çayeli Bakır) Cengiz Holding’e satışı konusunda bir ön anlaşma yaptığını duyurdu.
İşlem şartlarına göre Cengiz Holding, belirli satış düzenlemelerine tabi olmak üzere, Çayeli Bakır’ı 340 milyon ABD doları nakit satın alma bedeli karşılığında devralacaktır. Cengiz Holding, işlemin duyurulmasıyla eş zamanlı olarak, işlemin kapanışı sırasında satın alma bedelinden mahsup edilmek üzere, 50 milyon ABD doları tutarında bir avans ödemesi yapacaktır. First Quantum CEO’su Tristan Pascall, konuyla ilgili olarak “First Quantum bünyesindeki Çayeli Bakır, on yılı aşkın bir süredir, çalışanlarının özverisi ve güçlü bir İSG ve işletme kültürü sayesinde başarılı bir performans göstermektedir. Bu satış ise First Quantum’un temel stratejik önceliklerine odaklanabilmek için portföyünü sadeleştirme yaklaşımını yansıtmaktadır.” açıklamasında bulundu.
Yerel Haberler Üniversite adayları sınav heyecanı yaşayacak: YKS başlıyor
Yerel Haberler Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinde son gün
Yerel Haberler MGK’dan terörsüz Türkiye ve bölgesel istikrar mesajı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021