Yerel Haberler - 12.01.2026 - 7:18
GİRESUN – BHA
Aralık ayında üreticiyi şaşkına çeviren bir fiyatla 240 liraya kadar düşen fındık fiyatı, yeni yılla birlikte toparlanma sürecine girdi.
Haftaya 280 liradan başlayan fiyatlar hafta sonunu 300 liradan kapattı. Fındık fiyatlarındaki yükseliş üreticiyi memnun ederken yeni haftanın da yükselişle başlaması bekleniyor.
Bu arada ekonomik durumu iyi olan, acele etmeyen ya da istediği fiyatı bulamayan üreticinin elinde 80-90 bin ton civarında fındık olduğu tahmin ediliyor. Elinde fındık bulunan üreticilerin de fındıklarını istedikleri fiyatı bulduklarında satması bekleniyor.
Öte yandan üretici temsilcileri fındık üretiminin bu sezon az olduğunu ve stok imkanının olmadığına dikkat çekerken fiyatların 2026 ürününde daha yüksek rakamlara ulaşacağını tahmin ettiklerini belirttiler.
Yerel Haberler Kaymakam’dan yeni emniyet müdürüne ziyaret
Yerel Haberler Yeşilyurt’ta 5 bin 970 öğrenciye sıfır atık eğitimi
Yerel Haberler Çevrefest, Güdül’de ilgi gördü
Yerel Haberler İspanyol Basını Çorum’u yazdı
Yerel Haberler Hanımınçiftliği’nde vatandaşlardan başkanlara doğrudan talep
Yerel Haberler Gastronominin Oscar’ı bir kez daha BAÜN’e
Yerel Haberler Kars’ta hayvancılığa güç katacak proje
Yerel Haberler MTÜ Tıp Fakültesi ilk mezunlarını verdi
Yerel Haberler Meteoroloji’den Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021