Filistinli esirler için İstanbul Adliyesi’nde suç duyurusu yapılacak

Yerel Haberler - 06.04.2026 - 0:00

İSTANBUL – BHA

İsrail cezaevlerinde tutulan Filistinli esirlere yönelik uygulanan sistematik işkence, kötü muamele ve hak ihlallerine karşı hukukçular harekete geçiyor. Temsil edilen 25 Filistinli esir ve yakınları adına, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacak.

​“İdam Yasası” ve Ağır İhlaller Gündemde

Konuyla ilgili yapılan ön açıklamada, esir takası sırasında serbest kalanların vücutlarındaki izlerin işkenceyi belgelediği, çok sayıda esirin hayatını kaybettiği ve son olarak İsrail’in Filistinli esirler için çıkardığı “İdam Yasası” ile hukuksuzluğun en üst seviyeye ulaştığı vurgulandı.

​Çağlayan Adliyesi Önünde Buluşma

Savunma hakkından yoksun bırakılan, keyfi olarak hapsedilen ve temel insani ihtiyaçlarından mahrum edilen mağdurlar için gerçekleştirilecek olan suç duyurusu ve ardından yapılacak basın açıklamasına tüm duyarlı vatandaşlar davet edildi.

​Etkinlik Bilgileri:

Yerel Haberler Edirne gayrimenkul sektörüne yeni soluk: Selimia Gayrimenkul

Yerel Haberler Kars’ta Tarihi Mazlum Ağa Hamamı Turizme kazandırılıyor

Yerel Haberler Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Boyraz Kırıkkale’de ulaştırma vizyonunu anlattı

Yerel Haberler AKK Başkanı Yılmaz’dan OSTİM Teknik Üniversitesi’ne destek mesajı

Yerel Haberler ASBÜ’de 2026-2027 akademik yılı açılış konferansı düzenlendi

Yerel Haberler Kars TSO Meclis Başkanlığına Zülküf Kop seçildi

Yerel Haberler AK Parti Mamak İlçe Başkanı Dalbastı’dan TİMBİR’e ziyaret

Yerel Haberler MHP Lideri Bahçeli’den Türk dünyası mesajı

Yerel Haberler MHP Kars İl Başkanı Ali Okyay, “Siyaset Anlayışımızda Milletimizin Arasında Olmak Esastır”

Yerel Haberler Çanakkale’nin zeytinyağı dünya sahnesinde: Ninurta dünya altıncısı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021