Filistin ve Kudüs Bizim Kırmızı Çizgimizdir

Aksaray Haberleri - 29.01.2020 - 10:00

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Trump’ın Kudüs’e ilişkin açıklamasına yönelik, “Dün olduğu gibi bugün de ve daima kırmızı çizgimiz olan Kudüs, İslam dünyasının kalbi ve Filistin devleti’nin başkentidir” dedi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, ABD Başkanı Donald Trump’ın, sözde Orta Doğu barış planı kapsamında Kudüs’ün, İsrail’in “bölünmez” başkenti olarak kabul edileceğine yönelik açıklamasını, pervasızlık ve hukuksuzluk olarak değerlendirdi.

Kudüs’ün, İslam dünyasının kalbi ve Filistin Devleti’nin ebedi başkenti olduğuna vurgu yapan Başkan Altınsoy, “Bugün insanlığın kadim şehri ve İslam’ın ilk kıblesi Kudüs haksızca bir teşebbüsle karşı karşıyadır. İnsanlığı, kadim geleneği, uluslararası hukuku hiçe sayan pervasız bir anlayış Kudüs’ü, Filistin coğrafyasında haksız bir yaklaşımla İsrail’in başkenti yapma gayreti içerisindedir. Bilinmelidir ki; Kudüs, Filistin devletinin ebedi başkentidir.”

Kudüs’ün, Türkiye’nin kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayan Başkan Altınsoy, “İsrail’in işgal ve zulmünü meşrulaştırmaya yönelik adımlara izin vermeyeceğiz. Kardeş Filistin halkının daima yanında olacağız. Filistin topraklarında bağımsız Filistin için çalışmaya devam edeceğiz. İşgal politikalarına son vermeden Orta Doğu’ya barış gelemez” diye konuştu.

Aksaray Haberleri Eskader’in düzenlediği “Babıabi Sohbetleri” Programında, D. Mehmet Doğan konuşuldu

Aksaray Haberleri Meteoroloji’den çifte uyarı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat

Aksaray Haberleri Haziran ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına geçti

Aksaray Haberleri Burdur lisesi mezuniyet töreninde Japon esintisi

Aksaray Haberleri Dünya Kupası’nda tarihi rekor: Tribünlerde 3,6 milyon seyirci

Aksaray Haberleri Beşiktaş GAİN’e EuroLeague daveti

Aksaray Haberleri “Kağılcık Ekolojik Teke Obası” törenle hizmete açıldı

Aksaray Haberleri Şile Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı

Aksaray Haberleri Antalya’da orman işçilerine MYK sınavı yapıldı

Aksaray Haberleri Ekmek meselesi ATSO gündeminde

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021