Fenerbahçe Opet, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda yine zirvede

Yerel Haberler - 04.12.2025 - 6:59

ANKARA – BHA

Maça iyi başlayan taraf Mersin ekibi oldu. Fenerbahçe’nin McBride ile bulduğu sayılara rağmen ilk 4 dakikayı 14-7 önde geçen ÇBK Mersin, Vanloo’nun etkili performansıyla toplam 9 üçlüğün kaydedildiği ilk çeyreği 25-22 üstün tamamladı. İkinci periyotta Esra Ural Topuz ve Sinem Ataş’ın kenardan gelerek sağladığı katkıyla farkı 7 sayıya (29-36) çıkaran Mersin temsilcisi, molanın ardından Fenerbahçe’nin Meesseman ve Alperi Onar ile boyalı alanı daha aktif kullanması sonucu yakalanan dengeye rağmen Burke ve Vanloo’nun basketleriyle devreyi 47-45 önde kapattı.

Üçüncü çeyrekte skor 54-54’e gelirken oyunun kontrolü tamamen Fenerbahçe’ye geçti. Rakibinin şut yüzdesinin düşmesini iyi değerlendiren sarı-lacivertliler; McCowan, Meesseman ve McBride üçlüsünün skorer katkılarıyla 19-5’lik bir seri yakalayarak son bölüme 73-59 avantajla girdi. Final periyodunda da ritmini sürdüren Fenerbahçe, Alperi Onar’ın organizasyonunda Meesseman ve McBride’ın üretkenliğini devam ettirdi. ÇBK Mersin’in oyundan düşmesiyle fark giderek açıldı ve Fenerbahçe Opet mücadeleyi 104-77 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Bu sonuçla organizasyon tarihinin en başarılı takımı olan Fenerbahçe, üst üste ikinci, toplamda ise 14. kez Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanmış oldu.

Yerel Haberler Beypazarı Belediye başkanı Dr. Özer Kasap: İlçede toplumun tüm kesimleriyle ortak hareket edeceğiz

Yerel Haberler Samsun’da zincirleme kaza: 19 kişi yaralandı

Yerel Haberler Bahçeli’den “Terörsüz Türkiye” vurgusu: “Tarihi bir fırsat kapısı”

Yerel Haberler İsparta’da kaza yapan gençler Burdur’da defnedildi

Yerel Haberler Ankara barajlarında doluluk oranı geriledi

Yerel Haberler Kars’ta Nevruz Bayramı kutlandı

Yerel Haberler AYM denetiminde 3 partiye suç duyurusu kararı

Yerel Haberler Türkiye – Romanya maçına Fransız hakem

Yerel Haberler Yurt genelinde yağışlı hava etkisini devam ettirecek

Yerel Haberler “Çanakkale’de yapılamaz” denilen ameliyat ile hayata tutundu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021