Felsefe Tartışmalarında Demokrasi Anlatıldı

Aksaray Haberleri - 16.10.2015 - 10:49

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi tarafından 5’incisi düzenlenen “Felsefe Tartışmaları” isimli programda, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Neşet Toku, “Demokrasi ve Eleştirileri” konulu bir sunum yaptı.

Demokrasinin seküler zeminde tanımlandığını ve öyle de olması gerektiğini söyleyen Prof. Toku, demokrasi yokken monarşiler ve aristokrasilerin olduğunu söyledi. Aristokrasilerde, insanların bir kısmının doğuştan aristokrat, diğer kısmının ise köylü olduğunu ve bunların değişmediğini ifade eden Toku, “Köylülerin aristokrat olmaları söz konusu olmadığı gibi, aristokratların da köylü olması söz konusu olamıyor. İnsanların eşitliğinin kabulü, böyle bir yapımın değişimiyle ilgilidir” dedi. Klasik demokrasiler söz konusu olduğunda da, modern demokrasiler söz konusu olduğunda da, eşitlik eksenindeki siyasal organizasyonların anlaşıldığını ifade eden Dekan, demokrasinin Yunanca bir kavram olduğunu ve iktidarın halk tarafından belirlenmesi olarak anlaşıldığını vurguladı.

Prof. Dr. Neşet Toku, Fakülte Konferans Salonu’ndaki sunumunun ardından, öğrenci ve akademisyenlerden gelen soruları yanıtladı.

Aksaray Haberleri 29 ilde siber suç operasyonu

Aksaray Haberleri AÇÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydın’dan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ziyaret

Aksaray Haberleri Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz

Aksaray Haberleri Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu

Aksaray Haberleri Eğitimin geleceği ve kalite vizyonu zirvesi Şanlıurfa’da

Aksaray Haberleri Gazze’de can kaybı artıyor: Son bilanço 73 bin 58

Aksaray Haberleri Edirne’de 665. Kırkpınar coşkusu görkemli açılışla başladı

Aksaray Haberleri Kars’ta ekmek fiyatlarına zam: Yeni tarife 15 lira oldu

Aksaray Haberleri AKK’ya İz Bırakanların Konuğu Leyla Gencer oldu

Aksaray Haberleri Beypazarı Belediye Başkanı Kasap’dan, Çin Büyükelçiliği’ne ziyaret

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021