Fatsa’da Damızlık Düve Yetiştirme Merkezi tamamlandı

Yerel Haberler - 02.09.2026 - 11:14

ORDU – BHA

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu’da hayvancılığın geliştirilmesi ve üreticilerin ekonomik yönden kazançlı çıkması, kaliteli damızlık hayvan ihtiyacının karşılanması ve hayvancılığın daha verimli hale getirilmesi amacıyla başlattığı çalışmalar meyvelerini veriyor.

Fatsa’da hayata geçirilen ve yapımında son aşamaya gelinen Damızlık Düve Yetiştirme Merkezi tamamlayıcı çalışmaların ardından hizmete açılması için gün sayıyor.

Fatsa’nın tarım ve hayvancılıkta önemli bir üretim merkezi haline geldiğini belirten Başkan Güler, Damızlık Düve Yetiştirme Merkezinin 250 baş hayvan kapasitesine sahip olacağını, yıllık kapasitenin ise 750-1000 başa ulaşacağını söyledi.

Başkan Güler konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Ne dediysek yapıyoruz. Fatsa’yı bir üretim merkezi haline getirdik. Damızlık Düve Merkezimizin inşaatı bitti, ufak tefek işlerimiz kaldı. Burada aynı anda 250 baş hayvan olacak. Yıllık kapasitemiz ise 750 baş olacak. Bu kapasite bine kadar çıkarabilir. Düvelerimizi buradan dağıtacağız. Kesimhanesi, paketleme tesisi ve diğer birimleriyle tam bir entegrasyon halinde olacağız. Buradan da her tarafa dağıtılmış olacak. Hem ekonomik hem gıda güvenliği hem de turizm açısından çok önemli. Tarımsız bir turizm düşünülemez.”

Öte yandan yatırımın tamamlanmasıyla birlikte hem üreticilerin desteklenmesi hem de Ordu’nun hayvancılıkta üretim gücünün artırılması hedefleniyor.

 

 

Yerel Haberler Türkiye ve Arap dünyası arasında yükseköğretimde yeni iş birliği adımı

Yerel Haberler TİMBİR’den ‘kameramana’ saldırıya kınama

Yerel Haberler Keçiören Belediye Başkanı Özarslan’dan uyuşturucu testi açıklaması

Yerel Haberler Fatsa’da Damızlık Düve Yetiştirme Merkezi tamamlandı

Yerel Haberler Antalya’da 6 milyon liralık ‘FETÖ’ tuzağı!

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Provokasyona açık süreçlerin çok uzamaması gerekir”

Yerel Haberler Ordu Büyükşehir Belediyesinden kadın girişimcilere e-ticaret desteği

Yerel Haberler Başkan Gülpınar’dan Büyükşehir Belediyesi personeline zam müjdesi

Yerel Haberler Gazze’de can kaybı 73 bin 462’ye çıktı

Yerel Haberler Isparta’da din hocalara vefa buluşması

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021