Fahiş site aidatlarına yasal düzenleme geliyor

Yerel Haberler - 26.12.2025 - 9:12

ANKARA-BHA

AK Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan ve önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulması planlanan kanun teklifiyle, fahiş site aidatlarına yönelik yasal düzenlemeye gidilmesi öngörülüyor. Teklifin, son dönemde artan aidat şikayetleri dikkate alınarak hazırlandığı bildirildi.

Teklife göre, site yönetimleri tarafından demirbaş yenileme, altyapı, bakım, onarım ve temizlik gibi hizmetler öncelikle projelendirilecek. Bu hizmetler için farklı firmalardan teklifler alınacak ve söz konusu teklifler kat maliklerinin onayına sunulacak. Kat maliklerinin kabul etmediği projeler için aidat toplanamayacak.

Onaylanan hizmetler doğrultusunda belirlenecek oranlarda aidat tahsil edilecek. Böylece aidat giderlerinin planlı ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor.

Kanun teklifinde ayrıca tarım arazileri ve bazı taşınmazlarla ilgili düzenlemeler de yer alıyor. Daha önce çeşitli nedenlerle ödeme yapamayan veya başvurularını tamamlayamayan hak sahiplerine yeni bir süre tanınması öngörülüyor.

Hazırlanan teklifin yeni yılda TBMM gündemine alınması ve ilgili komisyonlarda görüşülmesi bekleniyor.

Yerel Haberler Emekli Sandığı kapsamındaki bayram ikramiyeleri bugün hesaplarda

Yerel Haberler 18 ilde dolandırıcılık ve yasa dışı bahis operasyonu: 67 tutuklama

Yerel Haberler Bayramın ilk gününde yağışlı hava etkili olacak

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye emin ellerde, kararlılıkla yoluna devam ediyor

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlamlı sürpriz: Tenzile Erdoğan’ın fotoğrafı asıldı

Yerel Haberler Ramazan Bayramı namaz saatleri belli oldu: İl il saatler açıklandı

Yerel Haberler Ramazan boyunca gıda denetimleri sıkı tutuldu: 130 milyon lira ceza uygulandı

Yerel Haberler Bodrum’da bayram yoğunluğu: 25 bin araç giriş yaptı

Yerel Haberler Meteoroloji’den 15 il için uyarı

Yerel Haberler TCMB’nin resmi rezervleri Mart ortasında 189,6 milyar dolar oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021