Yerel Haberler - 15.03.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen aile odaklı bakım hizmetlerinden biri olan Evde Bakım Yardımı programının 2006 yılında başlatıldığını hatırlatan Göktaş, uygulamanın engelli bireylerin öncelikle aile ortamında desteklenmesi amacıyla hayata geçirildiğini ifade etti.
Bakan Göktaş açıklamasında, Evde Bakım Yardımı sayesinde engelli bireylerin yaşadıkları ortamdan ayrılmadan aileleriyle birlikte yaşamlarını sürdürebildiğini belirterek, bu sayede aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine katkı sağlandığını vurguladı.
Program kapsamında bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşlara destek verildiğini belirten Göktaş, hak sahibi başına aylık 13 bin 878 lira ödeme yapıldığını hatırlattı.
Hâlihazırda 516 bin vatandaşın Evde Bakım Yardımı’ndan yararlandığını ifade eden Göktaş, bu ay evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için toplam 7,1 milyar liranın hesaplara yatırılmaya başlandığını söyledi. Göktaş, yapılan ödemelerin tüm engelli vatandaşlara ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.
Yerel Haberler Sel felaketinin yaşandığı 3 il için 40 milyon TL’lik kaynak
Yerel Haberler ÖSYM’den adaylara hafta sonu sınavı duyurusu
Yerel Haberler AKK’de engelli bireyler için sanatın gücü konuşuldu
Yerel Haberler RTÜK, EPRA toplantısında medyaya güven ve çocukların dijital ortamda korunması konularını ele aldı
Yerel Haberler Kırıkkale’de öğrenciler güreşle spora kazandırılıyor
Yerel Haberler İstanbul Anadolu Yakası için turuncu kodlu yağış uyarısı
Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki sel felaketi ile ilgili Bakan Kurum’dan bilgi aldı
Yerel Haberler CHP’den 48 isim ihraç edildi: İşte tam liste
Yerel Haberler Ankara’da kuvvetli yağış cumartesi gecesine kadar sürecek
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021