Yerel Haberler - 14.04.2026 - 0:00
MAVİ YILDIRIM / ERZURUM – BHA
Dış ticaret kapasitesini geliştirmeyi hedefleyen eğitimde, uzmanlar tarafından katılımcılara ihracat süreçlerinin tüm aşamaları detaylı bir şekilde aktarıldı. İki gün süren program kapsamında; ihracata başlamadan önce yapılması gerekenler, ihracatçıların ülke ve müşteriye karşı sorumluluk ve taahhütleri, dış ticarette iş akışları ile teslim şekilleri ve sözleşmeler masaya yatırıldı. Ayrıca dış ticarette kullanılan ödeme şekilleri, kullanılan belgeler, ihracatta riskler ve bu riskleri minimize etmenin yöntemleri ile ihracatta teşvik ve destek programları hakkında kapsamlı sunumlar yapıldı.
Eğitim programına ilişkin değerlendirmelerde bulunan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, düzenlenen eğitimlerin ve yurt dışı pazar programlarının firmalar için taşıdığı stratejik öneme dikkat çekti. İş dünyasının küresel dinamiklere ayak uydurması gerektiğini belirten Özakalın, “Bu eğitimlerin ve yurt dışı ülke programlarımızın amacı; üyelerimize vizyon kazandırmak, yeni teknolojilerle buluşmalarını sağlamak ve bakış açılarını değiştirerek yeni bir vizyon sahibi olmalarına öncülük etmektir. Firmalarımızın uluslararası ticari rekabete entegre olabilmelerini sağlamayı çok önemsiyoruz. Gerek bu eğitimler gerekse yurt dışı programlarımız ile bunu sağlamayı amaçlıyor, firmalarımızın uluslararası ticarete odaklanmasını ve ihracat odaklı üretim yapmalarını hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yerel Haberler Üniversite öğrencilerinden kan bağışı dayanışması
Yerel Haberler Ordu’nun camilerinde temizlik mesaisi
Yerel Haberler 22 ilde DEAŞ operasyonu: 59 şüpheli yakalandı
Yerel Haberler Bornova’da fırın ve kaldırım işgallerine denetim
Yerel Haberler Keçiören’de din görevlileri bir araya geldi
Yerel Haberler Türkiye-Kırgızistan iş birliği Keçiören’de ele alındı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021