Espiye-Ericek Grup yoluna Milletvekili Ali temür neşteri

Yerel Haberler - 12.01.2026 - 7:47

GİRESUN – BHA

Giresun Milletvekili Ali Temür yaptığı açıklamada; 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan büyük sel afeti sonrasında ciddi hasar gören Espiye Ericek Grup Yolumuz, yapılan kapsamlı çalışmalarla yeniden inşa ediliyor, güçlendiriliyor ve modern bir hale getiriliyor.

Afetin yaralarını sarmakla kalmayıp, bölge ulaşımını kalıcı olarak iyileştirmek adına titizlikle yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında 2025 yılı içersin de ilave olarak 570 Milyon ödenek tahsis ettik. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda; 140.000 m³ perde beton imalatı, 280.000 m³ taş duvar yapımı,15 km sathi kaplama,800 m menfez, 160.000 m³ beton perde, 1 milyon m³ toprak hareketi ve 4 adet köprü inşa edildi. Toplamda 30 km’lik güzergâhta çalışmaların sürdüğü yol yapım çalışmalarında %90 oranında fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Projemize bugüne kadar toplamda 4 Milyar TL’lik yatırım yapılmıştır.

Espiye’mizin ve bölgemizin ulaşım altyapısını daha güçlü, güvenli ve konforlu hale getirmek için tüm süreci yakından takip ediyoruz. İnşallah en kısa sürede tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu güzide yatırımın ilimize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a,

Ulaştırma ve altyapı

Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na ve Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen’e şahsım ve tüm Giresunlu hemşerilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum, dedi.

Yerel Haberler Kaymakam’dan yeni emniyet müdürüne ziyaret

Yerel Haberler Yeşilyurt’ta 5 bin 970 öğrenciye sıfır atık eğitimi

Yerel Haberler Çevrefest, Güdül’de ilgi gördü

Yerel Haberler Ankara merkezli terör operasyonunda 209 şüpheli gözaltına alındı

Yerel Haberler İspanyol Basını Çorum’u yazdı

Yerel Haberler Hanımınçiftliği’nde vatandaşlardan başkanlara doğrudan talep

Yerel Haberler Gastronominin Oscar’ı bir kez daha BAÜN’e

Yerel Haberler Kars’ta hayvancılığa güç katacak proje

Yerel Haberler MTÜ Tıp Fakültesi ilk mezunlarını verdi

Yerel Haberler Meteoroloji’den Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021