Esnaf Ve Sanatkâra Erteleme Müjdesi

Aksaray Haberleri - 24.03.2020 - 16:17

Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yaşar Altın, Türkiye Halk Bankasından kullanılan kredilerin 2020 Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerinin faizsiz olarak takip eden aylara ertelendiğini duyurdu. Altın konuyla ilgili bir açıklama yaparak alınan erteleme kararının Koronavirüs salgını nedeniyle gündeme geldiğini ifade etti. Başkan Altın “Ülke olarak içerisinde bulunduğumuz bu zor durumu bir an evvel atlatabilmek için Devletimiz tarafından her türlü tedbir alınmaya çalışılmakta aynı zamanda bu durumun ekonomik açıdan yaratacağı olumsuzlukları bertaraf etmek için tüm kesimleri ilgilendiren geniş çaplı önlemler alınmaktadır. Cumhurbaşkanımız tarafından 18 Mart 2020 Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıda Esnaf ve Sanatkârlarımızın Türkiye Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kredilere ilişkinde bazı kararlar alınmıştır” dedi.

“Cumhurbaşkanımız Açıkladı”

Erteleme ile ilgili bilgiler veren Başkan Altın “Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladıkları üzere Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle işlerinin zarar gördüğünü beyan eden Esnaf ve Sanatkarların Kooperatiflerimiz kefaletiyle Türkiye Halk Bankası kaynaklarından kullandırdıkları kredilerinin 2020 Nisan, Mayıs ve Haziran ayları taksitlerinin (Ana para ve Faiz) 3 ay süreyle faizsiz olarak ödenmesi diğer ifadeyle kredilerin vadelerinin 3 ay uzatılması kararı alınmıştır. Alınan karar doğrultusunda Türkiye Halk Bankasıyla gerekli çalışmalar yapılmakta olup en kısa sürede uygulamaya geçilecektir” ifadelerini kullandı.

Aksaray Haberleri Bakan Vedat Işıkhan;” İşsizlik oranı aralık ayında yüzde 7,7’ye geriledi”

Aksaray Haberleri Muhtemel 11’ler: Fenerbahçe, Steaua Bükreş deplasmanında

Aksaray Haberleri Ankara için kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına alarmı

Aksaray Haberleri Serkan Başsoy gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Aksaray Haberleri AJet dış hatlarda büyüyor: 3 yeni hat açılıyor

Aksaray Haberleri Kdz. Ereğli ‘de plajlar bölgesi kaçak yapı ve işgallerden temizlendi

Aksaray Haberleri Beşiktaş’ın yeni orta sahası İstanbul yolunda

Aksaray Haberleri Aksaray’a hızlı tren müjdesi! Dört kente birden bağlanacak

Aksaray Haberleri AFCON finaline ağır ceza! Senegal ve Fas’a yaptırım

Aksaray Haberleri Yılmaz: Dezenflasyon süreciyle birlikte istihdam piyasasında olumlu tablo devam ediyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021