Erzurum’da dere faciası: 9 yaşındaki Asiye hayatını kaybetti

Yerel Haberler - 26.05.2026 - 0:00

ERZURUM – BHA 

Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Toptepe Mahallesi’nde yaşanan acı olay, bölgede büyük üzüntüye neden oldu. Edinilen bilgilere göre, kent merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki kırsal mahallede yaşayan 9 yaşındaki Asiye P., köyün içinden geçen dereye düştü. Bir süre sonra gözden kaybolan küçük çocuk için çevrede arama çalışması başlatıldı.

Mahalle sakinleri ve ekiplerin aramalarını sürdürdüğü sırada Asiye P.’nin cansız bedeni, Aras Nehri yakınlarında hayvan otlatan bir çoban tarafından bulundu. Olay yerine gelen ekipler tarafından sudan çıkarılan çocuğun cenazesi, otopsi işlemleri için morga kaldırıldı.

Hayatını kaybeden Asiye P., aynı mahallede kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Acılı aile ve yakınları cenazede güçlükle ayakta dururken, mahallede büyük hüzün yaşandı.

Öte yandan mahalle sakinleri, köyün ortasından geçen derenin yıllardır tehlike oluşturduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Vatandaşlar, bugüne kadar aynı derede 4 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade ederek bölgede güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.

 

 

Yerel Haberler Üniversiteden Olimpiyatlara uzanan yol: Cerrahpaşa Su Sporları Tesisi’nin açtığı kapı

Yerel Haberler Cumhurbaşkanlığı kararıyla Bilgi Üniversitesi için yeni dönem

Yerel Haberler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: Kimsenin zarar ve ziyanı boşa gitmeyecektir

Yerel Haberler AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’a Kağızman’da yoğun ilgi

Yerel Haberler DMM’den kurban dolandırıcılığına karşı uyarı

Yerel Haberler Bursa Büyükşehir Belediyespor’dan Avrupa’da çifte başarı

Yerel Haberler Yalova’da gümrükte kaçak sigara alarmı

Yerel Haberler İçişleri Bakanlığı ve AFAD’da üst düzey atamalar Resmi Gazete’de

Yerel Haberler Tandır başından ev ziyaretlerine: Fatma Öncü’den kırsalda yoğun temas

Yerel Haberler Kars’ta bileyicilerde bayram mesaisi: “Son güne bırakmayın”

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021