Aksaray Haberleri - 19.10.2016 - 11:55
Türkiye Beyazay Derneği’nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirdiği “Aşmak İçin Hareket” isimli proje kapsamında, Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ), engelli bireylerle engelsiz bireyler Golbol ve Salon Futbolu müsabakası yaptı.
Derneğin Aksaray Temsilcisi ASÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kayıhan Erbaş, amaçlarının engelli bireylerle engelsiz bireyleri bir araya getirmek, önyargıları ortadan kaldırmak ve sosyal hayat içerisinde birlikte yaşama kültürünün oluşmasına katkı sunmak olduğunu söyledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ise engelli olmanın bireylerin kendi tercihi olmadığını vurguladı. Yapılan bu ve benzeri etkinliklerin engelli bireyleri anlamak açısından önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, “Engelleri aşmada en önemli etken bireylerin birbirlerini anlamasıdır. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Aksaray ve Somuncubaba Kulüplerinin görme engelli sporcuları önce kendi aralarında, daha sonra BESYO öğrencileri ve akademisyenleri ile Golbol ve Salon Futbolu dallarında gösteri müsabakası oynadı. Tribünler takımları büyük bir coşku ile destekledi.
Aksaray Haberleri Gazze’de can kaybı 72 bin 742’ye çıktı
Aksaray Haberleri Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görev değişimi
Aksaray Haberleri Digor’da ilk kez düzenlenen şenlik büyük coşkuya sahne oldu
Aksaray Haberleri Kırıkkale’de çocuklar camide buluşuyor
Aksaray Haberleri Bakan Işıkhan’dan emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi
Aksaray Haberleri 224 Dolandırıcı Yakalandı
Aksaray Haberleri Gazetecilik atölyesinde kriz dönemi medyası masaya yatırıldı
Aksaray Haberleri Malatya’da 20 bin sebze fidesi vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı
Aksaray Haberleri Malatya’da yeni alternatif yol çalışması başladı
Aksaray Haberleri Ankara termal turizminde güç birliği
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021