Yerel Haberler - 02.01.2026 - 9:27
ANKARA-BHA
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Batman, Siirt, Mardin Artuklu ve Şırnak üniversiteleri ortaklığında, enerji alanında toplumsal farkındalığı artırmak ve bilinçli enerji tüketimini teşvik etmek amacıyla Enerji Akademisi kurulacak.
YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, enerji alanında ihtisas üniversitesi olan Batman Üniversitesi koordinatörlüğünde, Siirt, Şırnak ve Mardin Artuklu üniversiteleri ile Dicle Kalkınma Ajansı arasında “Enerji Akademisi İş Birliği Protokolü” imzalandı.
Enerji Akademisi kapsamında, alanında uzman akademisyenler, sektör temsilcileri ve sahada görev yapan uzmanlar tarafından yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, enerji politikaları ile tarım ve sanayide enerji kullanımı başlıklarında eğitimler düzenlenecek. Eğitimlerin herkese açık, ücretsiz ve çevrim içi olarak gerçekleştirileceği bildirildi.
Akademinin, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin yanı sıra sektör çalışanları ve enerji alanına ilgi duyan geniş bir katılımcı kitlesine hitap edeceği kaydedildi. Dört ay sürecek programı başarıyla tamamlayan ve belge almaya hak kazanan katılımcıların, istihdam süreçlerinde avantaj elde edeceği belirtildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Enerji Akademisi ile enerji okuryazarlığının artırılmasının hedeflendiğini ifade etti. Enerji bilgisinin yaygınlaşmasının günlük yaşamdan ekonomiye kadar geniş bir alanda etkiler oluşturacağını belirten Demir, bilinçli enerji kullanımının farklı sektörlerde tasarruf sağlayacağını kaydetti.
Yerel Haberler Kars’ın gururu Avrupa yolunda
Yerel Haberler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Başbakan Yardımcısı, Turizm, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Beypazarı’nda
Yerel Haberler AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, “Köklerden Geleceğe Kadın Çalıştayı”na katıldı
Yerel Haberler Bahis soruşturmasında 314 antrenöre men cezası
Yerel Haberler Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Yeni Atama
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021