Endonezya’da 7,4 büyüklüğünde deprem: 1 kişi hayatını kaybetti

Yerel Haberler - 02.04.2026 - 0:00

ANKARA-BHA

Depremin ardından bölgede hasar oluşurken, ilk belirlemelere göre 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel saatle 06.48’de kaydedilen depremin ardından kısa süreli tsunami uyarısı yapıldı. Ancak yapılan değerlendirmeler sonucunda yetkililer, tsunami riskinin ortadan kalktığını açıklayarak uyarıyı kaldırdı. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS) verilerine göre deprem, Kuzey Maluku eyaletine bağlı Ternate kentinin yaklaşık 130 kilometre batısında ve yerin 35 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Binalarda hasar oluştu, artçı sarsıntılar sürüyor

Şiddetli sarsıntı nedeniyle bölgede bazı binaların yıkıldığı ve çok sayıda yapının zarar gördüğü bildirildi. Depremin ardından büyüklükleri 5,5’e kadar ulaşan çok sayıda artçı sarsıntı yaşandı.

Yetkililer, özellikle eğimli ve heyelan riski bulunan bölgelerde yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bir kişi hayatını kaybetti

Kuzey Sulawesi bölgesinde 70 yaşındaki bir kadının, bir binadan kopan moloz parçalarının isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. Deprem kuşağında yer alan Endonezya’da sık sık sarsıntılar yaşansa da yerel halk, son depremin son yılların en şiddetli sarsıntılarından biri olduğunu ifade etti.

 

Yerel Haberler TÜİK açıkladı: Ücretli çalışan sayısı ağustosta ne kadar oldu?

Yerel Haberler İstanbul’daki su baskınları için adli soruşturma başlatıldı

Yerel Haberler 58 ilde suç örgütlerine operasyon: 348 şüpheli yakalandı

Yerel Haberler İstanbul’da sağanak nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi aranıyor

Yerel Haberler Türkiye’nin araç karnesi açıklandı: Gri otomobil, benzinli motor öne çıktı

Yerel Haberler Ercüment Taşdemir, Dünya Karate Federasyonu Yönetim Kurulu’na en yüksek oyla seçildi

Yerel Haberler Süper Lig’de 8. hafta başlıyor: Gözler dev maçlarda!

Yerel Haberler Meteoroloji’den 48 il için uyarı: Sağanak ve fırtına etkili olacak

Yerel Haberler Fenerbahçe İngiltere’de dağıldı: Aston Villa’dan 6 gollü zafer

Yerel Haberler İstanbul’da eğitime 1 gün ara verildi: Motosikletlerin trafiğe çıkışı yasaklandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021