Emniyet, motosiklet ve kask kullanımı ile ilgili bilgilendirdi

Aksaray Haberleri - 05.04.2017 - 16:56

Aksaray Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; Trafik düzeni ve güvenliğini tesis ederek vatandaşlarımızın güvenli, rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak teşkilatımızın öncelikli görevleri arasındadır. Her yıl çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği veya yaralandığı trafik kazalarının azaltılmasında trafik denetimlerinin önemi daha da artmaktadır.

Trafik denetimlerinin önemli bir bölümünü motosiklet sürücüleri üzerindeki “Kask Denetimi” oluşturmaktadır. Bisiklet ve motosiklet sürücüleri, kaza anında doğrudan darbeye maruz kalmalarından dolayı savunmasız ve incinebilir yol kullanıcıları olarak nitelendirilmektedirler.

Bu sürücülerin kaza anında korunması için özel tasarlanmış kıyafetleri giymelerinin yanı sıra koruyucu bir başlığı doğru şekilde kullanmaları çok önemlidir. 2016 yılında ilimizde meydana gelen bisiklet, elektrikli bisiklet ve motosiklet kazalarında 252 kişi yaralanmıştır.

Bisiklet, motosiklet vb. araçları kullanan sürücü ve yolcuların koruyucu başlıklarını doğru şekilde takmaları yasal zorunluluk ve hayati bir gerekliliktir. Bununla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak ortaokul ve liselerde eğitim planlaması yapılmış ve eğitimler devam etmektedir.

2016 yılında trafik ekiplerimiz tarafından yapılan motosiklet ve motorlu bisiklet denetimlerinde 2.123 araç denetlenerek 721 araç sürücüsüne para cezası uygulanmıştır. Modifiyeli ve abartılı egzozu bulunan, tescil edilmemiş, plakasız motosikletler ile yeterli sürücü belgesi olmayan ve kask kullanmayan sürücülere yönelik denetimler sürekli devam edecektir. Denetimlerde eksikliği görülen araçlar trafikten men edilerek sürücülere ilgili kanun maddesinden gerekli cezai işlem tatbik edilecektir.

Aksaray Haberleri CHP Merkez İlçe Başkanı Olcay Küçük’ten cezalara tepki

Aksaray Haberleri Malatya’da İnönü Üniversitesi Kütüphanesi’ne erişilebilirlik bayrağı

Aksaray Haberleri Malatya’da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı

Aksaray Haberleri Piyasalarda gerilim sürüyor; gözler Fed kararında

Aksaray Haberleri Malatya’da bayram öncesi otogarda yoğunluk

Aksaray Haberleri 2026-YÖKDİL/1 sonuçları erişime açıldı

Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat’ın Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı

Aksaray Haberleri “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?”

Aksaray Haberleri Ramazanın son iftarı Çanakkale’de yapılacak

Aksaray Haberleri Kars’ta “Açık Kapı” üniversite öğrencileriyle buluştu: Talepler yerinde dinleniyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021