Emniyet Kemeri Uygulaması

Aksaray Haberleri - 07.09.2018 - 10:00

Trafik kazası nedeni ile ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi ile kaza nedeniyle yaşanmakta olan sosyo-ekonomik kayıpların ortadan kaldırılması amacıyla Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’nda, 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin %50 azaltılması hedeflenmiş, buna yönelik “Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi” İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştır.

“Trafik Kazalarını Önleme Planı” çerçevesinde 2018 yılı Eylül-Kasım aylarını kapsayan 100 günlük Eylem Planın’da, yılın aynı dönem göre denetimler %2 arttırılarak, ölümlü- yaralanmalı trafik kazaların %2 azaltılması hedeflenmektedir,

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Şehir İçi ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince, şehir merkezinin çeşitli noktalarında, Adana, Ankara, Konya ve Nevşehir karayolu güzergahlarında “Trafik Kazalarını Önleme Planı” dahilinde 1-6 Eylül 2018 tarihleri arasında ekipler tarafından yapılan denetimlerde, emniyet kemeri takmadığı tespit edilen 181 sürücü ve 9 yolcuya trafik cezası uygulanmıştır.

Doğru takılmış bir emniyet kemeri;

> Çarpma etkisiyle vücutta meydana gelen sarsıntının kademe kademe azalmasını sağlayarak

> Kaza anında meydana gelen çarpma etkisini vücut yapısındaki en güçlü noktalara yönelterek

> Çarpma etkisinin vücutta tek noktada toplamayıp dağılmasını sağlayarak

> Çarpma/çarpışma anında koltuktan fırlamayı engelleyerek

> Hassas ve en önemli organların yer aldığı kafa ve omuriliğin herhangi bir yere çarpmasını önleyerek korumaktadır.

> Üç noktalı emniyet kemerleri otomobilde seyahat edenlerin ağır yaralanma risklerini %45, kamyonetlerde %60 oranında azaltmaktadır.

> Ölümlü kazalarda emniyet kemeri kullananların %24.8’i hiç zarar görmeden kazayı atlatırken, emniyet kemeri kullanmayanlarda bu oran %6’dır.

> Arka koltukta emniyet kemeri kullanımının arka koltukta meydana gelen ölüm ve yaralanmaların %2/3’ünün ve ön koltukta ölümlerin ise %6’sını önlediği saptanmıştır. Bütün ağır yaralanmanın şiddetini %50 oranında azaltmaktadır.

Aksaray Haberleri ABB’den ulaşım tarifelerinde düzenleme: Artış 2026’da uygulanacak

Aksaray Haberleri Yenişehirlioğlu’ndan Şükrü Başdeğirmen’e övgü

Aksaray Haberleri İstanbul ve İzmir’de yaklaşık 7 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

Aksaray Haberleri Kars’ta ‘Afete Hazırlık ve Psikososyal Dayanıklılık Eğitimi’ düzenlendi

Aksaray Haberleri DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Sudan, Kars’ta bölgesel kalkınma ve kadın istihdamı vurgusu

Aksaray Haberleri Muhasebeciler sahte belge ve dijital denetimi masaya yatırdı

Aksaray Haberleri Ali Çetin, şehit aileleriyle buluştu

Aksaray Haberleri Saratov’da İHA saldırısı: 2 kişi hayatını kaybetti

Aksaray Haberleri Kredi kartı faizlerinde yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı

Aksaray Haberleri Kars’ta Haydar Aliyev vefatının 22. yılında anıldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021