Emniyet, Çocuklarımızın Güvenliği İçin Okul Servis Şoförlerini Bilgilendirdi

Aksaray Haberleri - 20.02.2017 - 10:46

Aksaray Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 2. dönemin başlamasıyla okul servis araçları ve taşımalı eğitim servis araçlarının karıştığı kazaların önüne geçebilmek için Vali Yardımcımız Şahin BAYHAN başkanlığında sorumlu kurumlar İl Emniyet Müdürlüğü, Aksaray Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aksaray Minibüsçüler Halk Otobüsleri ve Umum Servisler Odası Başkanlığının yetkili temsilcileri ve merkeze bağlı okul müdürlerinin katılımlarıyla 17 Şubat Cuma günü İlimiz Teknik Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda saat: 10:00’da okul servis sürücülerine yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yapılan toplantıda; “Okul Servis Aracı Servis Yönetmeliğinde belirtilen hususlar, rehber personel bulundurma zorunluluğu, fazla yolcu alınmaması, güzergah izin belgesi, okul taşıtlarında ve okul servis sürücülerinde aranacak şartlar, emniyet kemeri kullanılmasının önemi, ideal bir sürücüde bulunması gereken şartlar, okul servis araçlarının karıştığı kazaların istatistiki bilgileri, ihlal edilen yasa maddeleri ve yapılan denetim sonuçları” konularını içeren bilgilendirme sunumu yapıldı.

Çocuklarımızın servis araçlarında huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını, anne babaların endişe duymadan çocuklarını okula göndermelerini ve aynı şekilde eve dönüşlerini sağlayarak güvenli bir okul yolu oluşturmak amacıyla çalışmalarımız titizlikle devam ettirilecektir.

Aksaray Haberleri Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Aksaray Haberleri Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Aksaray Haberleri Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Aksaray Haberleri Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Aksaray Haberleri 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Aksaray Haberleri Antalya’da Orman yangını alarmı

Aksaray Haberleri Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Aksaray Haberleri Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Aksaray Haberleri Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021