Aksaray Haberleri - 08.03.2016 - 16:18
Emeklileri ilgilendiren önemli bir çalışma gündemde. 11 milyon emekliden muayene, ilaç ve reçete katılım paylarının alınmaması gündemde. Bu düzenleme hayata geçerse, emekliler sağlıktan ücretsiz yararlanacak, maaşlarındaki bu kesintiler bitecek. “Sık sık hastaneye gidiyoruz. Kullandığımız ilaçlar var. Maaşlarımızdan muayene, ilaç ve reçete katılım payı kesiliyor. Neredeyse hiçbir ay tam maaş alamıyoruz” diyen emekliler için bir çalışma başlatıldı. Emeklilerden sağlık hizmetleri için katkı payı alınmaması gündeme geldi. Çalışma hayata geçerse, emeklerin maaşlarından muayene, ilaç ve reçete katılım payı kesilmeyecek. Emekliler sağlıktan ücretsiz yararlanacak. Neredeyse her ay maaşlarında kesinti olan emekliler, artık maaşını tam alacak. Halen devlet hastanelerine giden emeklilerin maaşından 5 lira muayene katılım payı kesiliyor. Eğer gidilen özel hastane ise katılım payı kesintisi 12 liradan başlıyor. Takvim’in haberine göre, doktor ilaç yazdığında (raporlu olanlar hariç) yüzde 10 oranında ilaç katılım payı yine maaşlardan kesiliyor. İlaçlardan da reçete katılım payı parası alınıyor.
PROMOSYON MÜJDESİ
2002’den bu yana emekli maaşlarındaki artışları anlatan Maliye Bakanı Naci Ağbal, promosyon çalışması ile emeklileri bir kez daha sevindireceklerini söyledi. Ağbal, “2002’den bu yana SSK işçi emekli aylığı nominal olarak yüzde 402, reel olarak yüzde 64 artış gösterdi. Bağ-Kur esnaf emekli aylığı yüzde 678, reel olarak yüzde 153, Emekli Sandığı emekli aylığı nominal yüzde 329, reel olarak yüzde 40.3 arttı. Promosyon çalışmaları sonuçlandığında da inşallah emeklilerimizi bir defa daha memnun ederiz” dedi.
Aksaray Haberleri PFDK’den Beşiktaş, Konyaspor ve Arca Çorum FK’ye ceza
Aksaray Haberleri Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği Nisan’da 60 bini aştı
Aksaray Haberleri Tatile geldiği Trabzon’a bu kez Vali olarak katıldı: Tahir Şahin’den Acısu Şenliği mesajı
Aksaray Haberleri Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı
Aksaray Haberleri Adalet Bakanlığı’na yeni personel alımı yapılacak
Aksaray Haberleri Manisa Büyükşehir Belediyesi danışmanına gözaltı
Aksaray Haberleri Arapgir’de gönüllere dokunan buluşma
Aksaray Haberleri Soğuk hava depolarındaki 50 bin ton elma için kritik uyarı
Aksaray Haberleri Demiryollarında Engelli Bireylere Ücretsiz Hizmet
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021