Elvan Işık Gezmiş; Emekli maaşı lütuf değil

Yerel Haberler - 16.01.2026 - 8:59

ERHEM BAKAR / GİRESUN-BHA

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, emeklilerin yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sürdürülen emekli nöbetinin yedinci gününde olduklarını açıkladı.

Elvan Işık Gezmiş, emeklilerin yoksulluğa mahkum edildiğini belirterek bu düzene karşı mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Enflasyonun en ağır bedelini emekli ödüyor”

Kira ve gıda enflasyonunun en yüksek olduğu dönemin AKP iktidarı olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, açlık sınırının 30 bin lirayı aşmasına rağmen emeklilere “maaşını alıyorsun, şükret” denildiğini söyledi.

Elvan Işık Gezmiş, emeklilerin bu ülkenin emekçileri olduğunu, ömürlerini devlete ve millete hizmetle geçirdiklerini dile getirdi.

“Emekli maaşı alın terinin karşılığıdır”

Emekli maaşlarının bir lütuf olmadığını vurgulayan Elvan Gezmiş, “Emekli maaşı alın terinin karşılığıdır. Anasının ak sütü gibi helaldir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak emekliyi yoksulluğa mahkum eden düzeni reddettiklerini belirten Elvan Işık Gezmiş, emeklinin ve emekçinin hakkını alana kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

“16 milyon emeklinin açlık sınırının altında yaşamaya mecbur”

TBMM’de emekliler için sürdürülen nöbetin 7. gününde olduklarını hatırlatan Elvan Işık Gezmiş, 16 milyon emeklinin açlık sınırının altında yaşamaya mecbur bırakılamayacağını söyledi.

İnsan onuruna yakışır bir emekli maaşının lütuf değil, hak olduğunu ifade eden Elvan Işık Gezmiş, “Emeklilerimiz hakkını alana kadar buradayız, vazgeçmiyoruz” dedi.

Yerel Haberler Netanyahu’dan İran saldırıları sonrası açıklama: Zor bir gece yaşadık

Yerel Haberler Altın bayramın 3. gününde geriledi

Yerel Haberler Türkiye’de 5G dönemi başlıyor

Yerel Haberler Malatya çarşı merkezinin teslim tarihi netleşti

Yerel Haberler Denizlerde 325 bin ton atık temizlendi

Yerel Haberler Bakan Güler Hatay Valiliği’ni ziyaret etti

Yerel Haberler Trump’tan ateşkes yok: “Karşı taraf yok olurken durulmaz”

Yerel Haberler Bayramda aileler arasında kavgaı: 3 ölü

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nevruz’ta barış vurgusu

Yerel Haberler Vali Masatlı denetimde bayramlaştı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021