Elektrik desteğinde yeni dönem 1 Ocak’ta başlıyor

Yerel Haberler - 01.11.2025 - 6:02

ANKARA-BHA

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hazırlanan yeni düzenleme ile enerji kaynaklarının verimli kullanılması ve desteklerin daha adil dağıtılması hedefleniyor.

Destek limiti güncellendi

Yeni uygulamaya göre, yıllık 4 bin kilovatsaat (aylık ortalama 333 kilovat) sınırının altında elektrik tüketen abonelere destek verilmeye devam edilecek. Bu tüketim miktarı, yaklaşık 984 liralık bir fatura tutarına denk geliyor. Türkiye genelinde 43 milyona yakın mesken abonesi bulunurken, düzenlemeden yaklaşık 2,5 milyon abonenin etkileneceği tahmin ediliyor. Bu oran, toplam abone sayısının yüzde 6’sına karşılık geliyor.

Bazı gruplar muaf tutulacak

Yeni sistemle birlikte, belirli gruplar destekten muaf olacak. AFAD’a bağlı geçici barınma evleri, camiler, Kur’an kursları, cemevleri, ibadethaneler, cihaza bağlı vatandaşlar, şehit aileleri, gaziler ve tarımsal faaliyet yürüten tüketiciler uygulamadan etkilenmeyecek.

Amaç: Adil ve verimli enerji kullanımı

EPDK yetkilileri, yapılan düzenlemeyle hem sosyal desteklerin ihtiyaç sahiplerine daha etkin şekilde ulaşacağını hem de enerji tasarrufu bilincinin artırılacağını vurguluyor.

Yeni elektrik tarifesi uygulaması 1 Ocak 2026’da yürürlüğe girecek.

Yerel Haberler TULGA 4×4 sahada: Türkiye’nin yerli zırhlı SUV’u göreve başladı

Yerel Haberler İş İnsanı ve Hukukçu Emel Özden: 12 ay turizm, Türkiye’nin geleceğidir

Yerel Haberler Hekimsen ve AL-KON toplantısında ekonomik model ve hekim hakları gündeme geldi

Yerel Haberler Bakan Gürlek duyurdu: e-Avukat uygulaması hizmete alındı

Yerel Haberler Erzurumşehirspor U-16 Türkiye finalleri yolunda Trabzon’a gidiyor

Yerel Haberler RİBEGEM’den Dünnya Down Sendromlular Günü’ne özel etkinlik

Yerel Haberler Liverpool resmen açıkladı: Salah devri sona eriyor

Yerel Haberler Isparta Şehidini uğurladı: Binbaşı Sinan Taştekin son yolculuğuna uğurlandı

Yerel Haberler Polisin dur ihtarına uymadı cezayı yedi

Yerel Haberler 2026-ALES/1 için başvuru süreci başladı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021