Yerel Haberler - 04.05.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
Düzenlemeden ilk etapta yaklaşık 20 bin annenin yararlanması bekleniyor.
Ek 8 haftalık doğum izninden yararlanmak isteyen annelerin, doğum izninin bulunduğu kuruma 10 iş günü içinde dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuruların bugün başladığı ve 15 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar devam edeceği bildirildi. Düzenlemeden yararlanabilmek için doğumun 16 Ekim 2025 ve sonrasında gerçekleşmiş olması şartı aranıyor. 15 Ekim 2025 ve öncesindeki doğumlar kapsam dışında kalacak.
Halihazırda doğum izninde bulunan anneler için de düzenlemenin geçerli olacağı belirtildi. Analık izni süresi devam eden ve 24 haftalık süresi 1 Nisan 2026 itibarıyla dolmamış olan anneler, ek 8 haftalık izinden faydalanabilecek.
Çoğul gebeliklerde ise doğum izni süresi 18 haftadan 26 haftaya çıkarıldı.
Yeni düzenleme ile birlikte doğum izni kapsamında yapılan geçici iş göremezlik ödemeleri de yeniden hesaplandı. Ödemeler artık 24 haftalık süre üzerinden yapılacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre SGK’lı annelere 120 gün yerine 168 gün üzerinden ödeme yapılacak ve izin süresi boyunca en az 123 bin 312 TL ödeme gerçekleştirilecek.
Brüt maaş ortalamasına göre ödemeler ise şu şekilde olacak:
Yeni düzenleme kapsamında memur annelerin ise doğum izni süresince yaklaşık 247 bin 560 TL ödeme alacağı bildirildi.
Yerel Haberler AJet’ten gençlere özel KKTC kampanyası
Yerel Haberler Nallıhan’da esnafla kahvaltılı istişare toplantısı yapıldı
Yerel Haberler Erzurum’da yüz tanıma kamerası firariyi yakalattı
Yerel Haberler Baba elinden kanlı infaz!
Yerel Haberler Gazi Üniversitesinde ‘100. Yılında Ankara Antlaşması Kerkük ve Musul’un Geleceği’ toplantısı yapıldı
Yerel Haberler Dünya Sağlık Örgütü’nden Hantavirüs açıklaması
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021