Eğitim Bir Sanattır

Aksaray Haberleri - 16.11.2015 - 13:21

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emin İbili ekonomik başarı, teknolojik gelişme ve savunma sanayindeki hedeflerin, eğitim programlarına asıl yön veren noktalar olduğunu belirtti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından 28’incisi düzenlenen “Felsefe Toplantıları”nda “Yükseköğretimde Eğitim Teknolojileri Alanında Yeni Yönelimler” konusu tartışıldı. Yrd. Doç. Dr. Emin İbili’nin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, önümüzdeki yıllarda eğitim konusunda ortaya çıkması muhtemel teknolojilere dair bilgiler verildi. Ekonomik başarı, teknolojik gelişme ve savunma sanayindeki hedeflerin, eğitim politikalarında ne gibi değişiklikler yapılacağını gösterdiğini kaydeden İbili, eğitimin bir sanat olduğunu vurguladı. “Bir öğretmen veya bir akademisyenin ne kadar çok bilgi birikimi olursa olsun, bu birikim aslında öğretebildiği kadardır” diyen Emin İbili, eğitim teknolojilerinin, bu sanatı uygulamaya dönüştürmek için en uygun düzlemlerden birisi olduğunu vurguladı. Bu teknolojilerdeki üretimin ortaya çıkmasının en önemli noktasının “Nasıl öğrenirim ve öğretim?” sorusu olduğuna değinen ASÜ Öğretim Üyesi İbili, “İnsanlar artık birbirlerine bu soruları sormaya başlamıştır. Bu ise yeni teknolojilerin üretimi noktasında çığır açmıştır” dedi. Çeşitli raporlarda eğitimi kısa, orta ve uzun vadede etkilemesi en muhtemel teknolojilerin sıralandığından söz eden İbili, bunları şu şekilde anlattı: “Arttırılmış Gerçeklik, Nicelleştirilmiş Kişilik, Oyun ve Oyunlaştırma, Flipped Classroom-Ters Yüz Öğrenme, 3B Yazıcılar, Sanal Yardımcılar ve Öğrenme Analitiği başlıklı 7 nokta, raporlarda yer alıyor. Bu teknolojiler, önümüzdeki yıllarda hem bizim eğitim politikamızın belirlenmesi açısından, hem de öğrenci ve öğretmenlerin hangi teknolojilerle karşılaşacaklarını görmeleri açısından önemli fırsatlar sağlamaktadır” dedi.

Emin İbili, konuşmasının devamında, tüm başlıkları detaylandırdı ve etkinliğin son bölümünde soruları yanıtladı.

Aksaray Haberleri Konya, Erzurum Yakutiye’yi ağırladı

Aksaray Haberleri Gülbirlik’li öğrenciler geri dönüşümü yerinde öğrendi

Aksaray Haberleri Ziraat Türkiye Kupası’nda grup maçları belli oldu

Aksaray Haberleri Türkiye’nin sağlık harcaması 2024’te 2,3 trilyon liraya aştı

Aksaray Haberleri Burdur, ihracatta geçen yılı katladı!

Aksaray Haberleri Çocuklar istedi, Başkan Kocagöz çim saha yaptı

Aksaray Haberleri Efeler’de Dijital Gençlik Merkezi eğitimleri başladı

Aksaray Haberleri Isparta kışa hazırlanıyor: Tedbirler masada

Aksaray Haberleri Aydın’ın veteriner hekimleri Köşk’te buluştu

Aksaray Haberleri Ankara, “Unesco öğrenen şehirler küresel ağı”na resmen kabul edildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021