Yerel Haberler - 26.02.2026 - 0:00
Yeşim DRAMALI/ BHA EDİRNE
6,75 milyar dolarlık finansmanı sağlanan dev proje, Çayırova’dan başlayarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden Avrupa Yakası’na ulaşacak ve Çatalca’da yapımı süren hızlı tren hattıyla entegre olacak.
Proje kapsamında 44 tünel ve 42 köprü inşa edilecek. Tamamlandığında yılda 33 milyon yolcu ve 30 milyon ton yük taşıma kapasitesine sahip olacak hat, Edirne’yi yüksek kapasiteli demiryolu ağıyla doğrudan havalimanlarına bağlayacak.
Bu bağlantı sayesinde Edirne’den havalimanlarına ulaşım hızlanırken, bölgenin lojistik gücü de önemli ölçüde artacak. Proje ayrıca, İstanbul üzerinden Asya ile Avrupa arasındaki demiryolu taşımacılığını güçlendirerek Türkiye’nin Orta Koridor’daki stratejik konumunu daha da pekiştirecek. Aksal, projenin Edirne’ye, Türkiye’ye ve millete hayırlı olmasını temenni etti.
Yerel Haberler Başkan Taban Alanyurt’taki çalışmaları yerinde inceledi
Yerel Haberler Ezel Akay ve kardeşinin uyuşturucu test sonuçları çıktı
Yerel Haberler COP31 Başkanı Kurum paylaştı: COP31 Türkiye için özel şarkı
Yerel Haberler Rojin Kabaiş soruşturmasında yeni gelişmeler
Yerel Haberler Ardahan Tanıtım Günleri 12 Kasım’da Ankara’da başlayacak
Yerel Haberler Bakan Bak’tan Malatya’ya yeni spor yatırımı müjdesi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021