Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra Panelleri Düzenlenecek

Aksaray Haberleri - 16.10.2017 - 16:52

Anadolu Mektebi, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesince organize edilen program 18-20 ekim tarihleri arasında “Aksaray, Nevşehir ve Niğde” illeriyle birlikte Tarık Buğra’nın kitaplarını okumuş öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecektir.

“Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık BUĞRA” başlığı altında düzenlenen kültürel programda lise ve üniversite öğrencilerinden Anadolu Mektebi Okuma Grubuna dâhil 100 panelist öğrenci Tarık Buğra’yı anlatacaklar. Programda ilimizde 11 panel, tiyatro ve yazar buluşmaları etkinlikleri olacaktır.

Aksaray, Nevşehir ve Niğde’de farklı mekânlarda düzenlenecek 25 ayrı panele misafirler dışında bu illerde Tarık BUĞRA okumaları yapan 220 öğrenci de dinleyici olarak katılacak. Ayrıca panellere Tarık Buğra’nın eşi Hatice BİLEN ve Tarık Buğra eserleri hakkında çalışmalar yapan yazar ve akademisyenler de dinleyici olarak katılacaklardır.

Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ ’nün 2016’da ismini Anadolu Mektebi olarak belirlediği bu faaliyette hedefimiz gençlerin kendilerini erken tanımaları, özgüven kazanmaları, kendilerine en uygun yüksek öğretim alanını belirlemeleri, kültürel yönden kendilerini yetiştirmeleri, çevresine ve kendilerine faydalı olmaları gibi gayelerin yanı sıra, çalışkan ve doğru sözlü olmak, bir ideale sahip olmak, aile bağlarını güçlendirmek, hayatta kimseye zarar vermemek gibi temel erdemleri öğrencilerimize kazandırmaktır.

Aksaray olarak ev sahipliği yapacağımız Tarık BUĞRA programının açılışı 18 Ekim Çarşamba günü saat 10.00’da Aksaray Kültür Merkezinde olacaktır. Ayrıca aynı yerde akşam saat 20:00’da “Osmancık” Tiyatrosu sergilenecektir. Bu vesile ile tüm edebiyat severleri programımıza davet ediyoruz.

Aksaray Haberleri Türkiye-Belçika İşbirlikleri Güçleniyor

Aksaray Haberleri İmamoğlu’nun yargılandığı “casusluk” davasında savcı tutukluluğun devamını istedi

Aksaray Haberleri Antalya’da operasyon: 25 kişi gözaltında

Aksaray Haberleri 33 İlde FETÖ’ye Operasyon, 69 Şüpheli Yakalandı

Aksaray Haberleri Erzurum mutfağına mühür: Paça Çorbası tescillendi

Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat, Norveç Büyükelçisi Andreas Gaarder’i makamında ağırladı

Aksaray Haberleri Sinop’ta Dereyi Kirleten Tesise 1 Milyon 678 Bin Tl Ceza

Aksaray Haberleri Çin ile Tanıştım Haber Ödülleri başvuruları başladı

Aksaray Haberleri Erzurum’da Milli Teknoloji Atölyesi’nin temeli atıldı

Aksaray Haberleri 2026 Yılı Rüzgârın Yılı Olacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021