Yerel Haberler - 08.05.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
ÖSYM’nin açıklamasına göre, Türkçenin sınav ortamında ölçülmesine yönelik ilk uygulama olan e-YDTS, Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan ÖSYM Elektronik Sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek. Toplam 5 elektronik sınav salonunun kullanılacağı sınava 155 aday başvurdu.
Saat 13.35’te başlayacak sınav, iki oturum ve dört bölümden oluşacak. Adaylara “Okuma”, “Dinleme”, “Konuşma” ve “Yazma” alanlarında sorular yöneltilecek. Soruların; kelime bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama becerilerini ölçmeye yönelik hazırlandığı belirtildi.
Adaylar, sınav giriş belgelerine ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden ulaşabilecek. Ayrıca kimlik kartını kaybeden veya kimlik bilgilerinde eksiklik bulunan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günlerinde hizmet verecek.
Pazar günü yapılacak 2026-ALES/1 sınavına ise 176 bin 823 aday başvurdu. Türkiye genelindeki 81 ilin yanı sıra Lefkoşa ve Bişkek’te gerçekleştirilecek sınav için 94 merkezde 445 bina ve 7 bin 178 salon kullanılacak.
Saat 10.15’te başlayacak ALES’te adaylar, 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sayısal ve sözel testlerden oluşan sınavda her testte 50 soru yer alacak ve adaylara toplam 150 dakika süre tanınacak.
Saat 12.45’te sona erecek sınavda, ek süre hakkı bulunan engelli adaylar 30 dakikalık ilave süreden yararlanabilecek. Sayısal bölümde adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerileri, sözel bölümde ise sözel akıl yürütme becerileri ölçülecek.
ÖSYM takvimine göre ALES sonuçları 5 Haziran’da açıklanacak. Sonuçlar; lisansüstü programlara başvurularda, yurt dışı lisansüstü eğitim adaylarının seçiminde ve teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarında kullanılacak. Sınav sonuçlarının geçerlilik süresi ise açıklanma tarihinden itibaren 5 yıl olacak.
Yerel Haberler PFDK’den Beşiktaş, Konyaspor ve Arca Çorum FK’ye ceza
Yerel Haberler Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği Nisan’da 60 bini aştı
Yerel Haberler Tatile geldiği Trabzon’a bu kez Vali olarak katıldı: Tahir Şahin’den Acısu Şenliği mesajı
Yerel Haberler Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı
Yerel Haberler Adalet Bakanlığı’na yeni personel alımı yapılacak
Yerel Haberler Manisa Büyükşehir Belediyesi danışmanına gözaltı
Yerel Haberler Arapgir’de gönüllere dokunan buluşma
Yerel Haberler Soğuk hava depolarındaki 50 bin ton elma için kritik uyarı
Yerel Haberler Demiryollarında Engelli Bireylere Ücretsiz Hizmet
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021