Dünyanın En Büyük Uzay ve Teknoloji Festival Heyecanı Aksaray’da Yaşanıyor

Ana Manşet - 19.08.2023 - 8:46

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen roket Yarışları Tuz Gölü’ndeki Hisar Atış Alanı’nda gerçekleşiyor.

 

Türkiye’de Milli Teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen yarışmaya yoğun ilgi gösterildi.

 

Roket yarışlarının bugün gerçekleşen etabına; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci ve Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer birlikte izledi.

 

Yarışma kapsamında bireylerin sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle entegre edip topluma fayda sağlayacak projeler ortaya çıkarmaları amaçlanıyor.

 

Hisar atış alanında açıklamalarda bulunan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şunları söyledi. ‘’Bugün şehrimiz sınırları içerisinde yer alan Tuz Gölü bölgemizde Roket Yarışlarına ev sahipliği yapıyoruz. TEKNOFEST yeni nesil dehaların kurdukları hayalleri ve fikirleri gerçekleştirmeleri açısından büyük bir olanak sağlamaktadır.

 

Türkiye teknoloji konusunda tüm dünyaya adını duyurmak için yeteneklerini yerli ve milli imkanlarla sergileyerek gücünü dosta düşmana tüm dünyaya göstermektedir. Gençlerimizin ortaya koydukları bu yerli ve milli ürünler bizleri onurlandırıyor. Bugün gençlerimiz Aksaray semalarında ülkemizin gücünü gösteriyor. Onlara şehrimizde ev sahipliği yapmakta bizlere ayrı bir gurur kaynağı oluyor” dedi.

Ana Manşet Eskader’in düzenlediği “Babıabi Sohbetleri” Programında, D. Mehmet Doğan konuşuldu

Ana Manşet Meteoroloji’den çifte uyarı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat

Ana Manşet Haziran ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına geçti

Ana Manşet Burdur lisesi mezuniyet töreninde Japon esintisi

Ana Manşet Dünya Kupası’nda tarihi rekor: Tribünlerde 3,6 milyon seyirci

Ana Manşet Beşiktaş GAİN’e EuroLeague daveti

Ana Manşet “Kağılcık Ekolojik Teke Obası” törenle hizmete açıldı

Ana Manşet Şile Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı

Ana Manşet Antalya’da orman işçilerine MYK sınavı yapıldı

Ana Manşet Ekmek meselesi ATSO gündeminde

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021