Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası Hasan Dağı’nda yapılıyor

Aksaray Haberleri - 27.08.2019 - 10:58

Yamaç Paraşütü Uçuş Şampiyonası, 26/ 08/2019 tarihi itibari ile başlayan ve cumartesi gününe kadar sürecek olan yamaç paraşütü şampiyonasına Vali Ali Mantı katıldı.

Aksaray’ın ev sahipliğini yaptığı şampiyonaya katılan 35 ülkeden 120 sporcunun ilk gün uçuşları, gökyüzünde renkli görüntülere sahne oldu. Şampiyonanın organizatörlüğünü yapan Türkiye Hava Sporları Federasyonu Aksaray Temsilcisi Abdullah Kahraman ise bu tür yarışmaların dünyanın sayılı ülkelerinde yapıldığını belirtti.

Yamaç Paraşütü şampiyonasında açıklama yapan Vali Ali Mantı Hasan Dağı Yamaç Paraşütüne en uygun ve en güzel 3 yerden bir tanesi olduğunu belirtti.

Konuşmalarının devamında “Dünya Yamaç Paraşüt Şampiyonası’nı Aksaray’da yapıyoruz. Bugün hava Yamaç paraşütüne uygun. Yamaç Paraşütüne yoğun bir ilgi var. Bir hafta süren yamaç paraşütü cumartesi günü finali var. Vatandaşlarımızı yamaç paraşütü ile tanıştırmak istiyoruz. Hasan Dağı Yamaç Paraşütüne en uygun ve en güzel 3 yerden bir tanesidir. Bu güzelliği çoğu insan bilmiyor. Bu şampiyonalar yapıldığı müddetçe bu güzelliği öğreneceğiz.” dedi.

Yamaç Paraşütü Şampiyonasına Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Aksaray Haberleri Rusya: Küresel ekonomide eski küreselleşme dönemi kapandı

Aksaray Haberleri Galatasaray’ın rakibi kura çekimiyle belli oluyor

Aksaray Haberleri Savunma sanayii ihracatı 10 milyar doları aştı

Aksaray Haberleri Kristjan Asllani Beşiktaş için İstanbul’da

Aksaray Haberleri 379 FETÖ bağlantılı hesaba erişim engeli

Aksaray Haberleri Aksaray’da önemli onkolojik cerrahi operasyon başarıyla gerçekleştirildi

Aksaray Haberleri Eğitimci – Yazar Murat Anar: Türk Dünyasının Yükselen Yıldızı: Özbekistan

Aksaray Haberleri Ümit Karan’dan itirafçı hamlesi iddiası

Aksaray Haberleri Şimşek: Turizm geliri 2025’te 65,2 milyar dolara ulaştı

Aksaray Haberleri İnternetten altın alımında risk artıyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021