Aksaray Haberleri - 21.05.2019 - 15:58
Aksaray İl Tarım ve Orman Müdür Bülent Saklav Dünya Süt Günü münasebeti ile verdiği demeçte sağlıklı ve başarılı toplumları doğru ve dengeli beslenmiş bireylerin oluşturduğunu vurguladı.
Aksaray’da bulunan okullarda verdikleri okul sütü ve farkındalık eğitimlerinde sütün önemi müdürlüğümüzce sıkça vurgulandı ve bu yıl 760 ilkokul öğrencisine eğitim verildi.
500’e yakın broşür dağıtımı yapıldığını vurgulayan Saklav, ’’Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğümüz okul kantinleri denetimlerinde okullarımızda sağlıklı okul gıdalarının satışının teşvik ve izlenmesi hususu, azami dikkatle sürdürülmektedir.” dedi.
SÜTÜ ÇOKÇA TÜKETELİM.
Sütün insan sağlığı açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapan Saklav, “İnsanların doğumdan itibaren aldıkları ilk besin olan süt, protein, kalsiyum, fosfor, B2 ve B12 vitamini olmak üzere birçok besin öğesini bünyesinde bulunduran önemli bir gıda maddesidir. Başta gelişme çağındaki çocuklarımız olmak üzere, gençlerin, anne adaylarının, yaşlıların, süt ve süt ürünlerini dengeli biçimde tüketmeleri gerekir.” ifadelerini kullandı.
Aksaray Haberleri Kan stokları azaldı, Batman’lı öğrenciler harekete geçti
Aksaray Haberleri Halkbank’tan ABD’deki dava sürecinde yeni hamle
Aksaray Haberleri Batman’lı gençler kütüphaneleri dolduruyor
Aksaray Haberleri Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalan takımlar belli olacak
Aksaray Haberleri Kaş’lı Balıkçılara denizanası alarmı
Aksaray Haberleri Şubatta trafikteki araç sayısı 117 bin arttı
Aksaray Haberleri Filenin küçük yıldızları sahne aldı: Şampiyon Eğirdir 1923 SK!
Aksaray Haberleri Altın fiyatları haftaya sakin başladı
Aksaray Haberleri İspanya, BM’den İsrail’e müdahale çağrısı yaptı
Aksaray Haberleri Liverpool taraftarı tepkili, Galatasaray maçı öncesi baskı artıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021