Dünya Kupası üçüncülüğü İngiltere’nin

Yerel Haberler - 19.07.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

Bu sonuçla İngiltere, Dünya Kupası tarihinde ilk kez üçüncülük kürsüsüne çıkmayı başardı. Daha önce 1990 ve 2018 yıllarında oynadığı üçüncülük maçlarını kaybeden İngilizler, bu kez tarihi bir başarıya imza attı. 

Karşılaşmada iki kez ağları sarsan Kylian Mbappe ise bireysel performansıyla öne çıktı. Turnuvadaki gol sayısını 10’a yükselten Fransız yıldız, gol krallığında Lionel Messi’yi geride bıraktı. Mbappe ayrıca Fransa futbol tarihinde tek bir turnuvada en fazla gol atan oyuncu olurken, Dünya Kupası tarihindeki toplam gol sayısını 22’ye çıkararak organizasyonun en golcü ismi unvanını da ele geçirdi.

Şimdi gözler finale çevrildi. Arjantin ile İspanya arasında oynanacak şampiyonluk mücadelesinde Messi gol atamazsa, Mbappe turnuvayı gol kralı ve Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncusu olarak tamamlayacak.

Yerel Haberler Ayvalık’ta karavanlara park yasağı

Yerel Haberler Tarım ve Orman Bakanlığı: Türkiye’de çekirge istilası söz konusu değil

Yerel Haberler Sarıkamış’ta fırınlara hijyen ve gramaj denetimi

Yerel Haberler ÇAYKUR’dan üreticilere hasat uyarısı: Benzinli motor kullanmayın

Yerel Haberler Balıkesir Gömeç’te orman yangınına havadan ve karadan müdahale

Yerel Haberler Üniversite öğrencilerine aylık 13 bin 750 lira burs desteği

Yerel Haberler AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: Şiddet asla meşru bir yöntem olamaz

Yerel Haberler Hatay’da maymun paniği

Yerel Haberler Kahramanmaraş’taki okul saldırısına ilişkin iddianame hazırlandı

Yerel Haberler Basketbolda yeni dönem: FIBA’dan kural değişiklikleri

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021