Yerel Haberler - 08.12.2025 - 13:58
BURDUR – BHA
Burdur’da Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait bir kepçenin izinsiz şekilde kullanılarak “define aramak” amacıyla bir bölgede çalıştırıldığı iddiası kent gündemini adeta sarsmış durumda. Ortaya atılan iddialar, kamuya ait iş makinelerinin kontrolsüz kullanımına dair tartışmaları da beraberinde getirdi.
Kentte gün boyunca konuşulan olayda, kepçenin İl Özel İdaresi sorumluluğundaki bir alanda çalıştırıldığı, fakat herhangi bir resmi kazı izninin bulunmadığı ileri sürüldü. İddialar, İl Özel İdaresi’nin denetim ve işleyişine yönelik eleştirileri de artırırken, “bu nasıl bir başıboşluk” yorumları sosyal medyada geniş yer buldu.
Yetkililerden konuya ilişkin resmi bir açıklama beklenirken, iddiaların doğruluğu ve olayın perde arkasıyla ilgili soruşturma talebinin gündemde olduğu öğrenildi. Kentte birçok vatandaş, kamu kaynaklarının keyfi kullanımını kabul edilemez bulduklarını dile getirerek sürecin aydınlatılmasını istedi.
Yerel Haberler Çubuklu girişimcilerden uluslararası başarı: Yapay zekâ destekli proje 20 bin öğrenciye ulaştı
Yerel Haberler Yeşilyurt’ta güneş enerjili park hizmete açıldı
Yerel Haberler Antalya’da Avrupa’yı dolandıran şebekeye dev operasyon
Yerel Haberler Ankara’ya “NATO makyajı”: Başkent zirveye hazırlanıyor
Yerel Haberler Battalgazi’de yavru baykuş koruma altına alındı
Yerel Haberler Halk TV ve Koza TV’ye RTÜK’ten Müeyyide
Yerel Haberler Çayırhan Jandarmanın başarısı: Tefeciler yakayı ele verdi
Yerel Haberler Kars’ta Tasua yürüyüşü düzenlendi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021