Yerel Haberler - 19.08.2025 - 13:35
YAŞAR TONBAK/ANKARA-BHA
Demokrat Parti (DP) Beypazarı İlçe Başkanı Enver Atak, ilçedeki tarımsal faaliyetlere ilişkin bilgi almak amacıyla Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Beypazarı tarımının durumu, hububat verimleri, nohut hasadı ve ürün fiyatları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından tarım paydaşlarıyla temaslarını sürdüren Enver Atak, Beypazarı’nın geniş ve verimli tarım arazilerine sahip olduğunu vurguladı. 612 bin hektar tarım arazisinin 400 bin hektarlık kısmının ÇKS’ye kayıtlı olduğuna dikkat çeken Atak, özellikle hububat, nohut ve havuç üretiminin ilçe ekonomisinin bel kemiğini oluşturduğunu söyledi.
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan DP İlçe Başkanı Atak, çiftçinin tarlada para etmeyen ürünü, markette yüksek fiyatlara satıldığını belirterek, “Herkes tarlada ürünün para etmediğinden yakınıyor. Ancak para etmeyen bu ürün nasıl oluyor da markette 40-45 TL’ye satılıyor, anlamış değilim,” dedi.
Beypazarı’nda yazlık 5 bin dekar, kışlık ise 21 bin dekar havuç ekildiğini belirten Atak, bu alanlardan yazlık dönemde yaklaşık 30 bin ton, kışlık dönemde ise 126-130 bin ton havuç hasadı yapıldığını anlattı. Buna karşın havucun üreticide halen para etmediğini dile getiren Atak, “Dönüm başına 6 tonun altında havuç alan çiftçi, girdi maliyetlerini karşılayamaz. Girdiler çok yüksek, çiftçi zor durumda” ifadelerini kullandı.
Nohut üretiminde de bu yıl sıcak hava nedeniyle verim kayıpları yaşandığını belirten Atak, dönüme 60-65 kilogram ürün alınabildiğini, fiyatların düşüklüğü nedeniyle üreticinin nohutu satmak yerine elinde tuttuğunu söyledi.
Atak, ziyaret kapsamında aldığı bilgileri Demokrat Parti Genel Merkezi’ne rapor halinde sunduklarını da sözlerine ekledi.
Yerel Haberler ASÜ mezunu milli güreşçi Rıza Kayaalp öğrencilerle buluştu
Yerel Haberler Kitapseverlerin buluşma noktası Kepez
Yerel Haberler Antalya’ya değer katan isimler aynı gecede buluştu
Yerel Haberler Myanmar’da akaryakıt krizi derinleşiyor: Fiyatlar zirvede
Yerel Haberler Burdur’da tarımda yeni dönem: B-Reçete sistemi tanıtıldı
Yerel Haberler Adalet Bakanı Gürlek Düzce’de ziyarette bulundu
Yerel Haberler Bilgihan: “Salda’yı dünyaya tanıtacağız”
Yerel Haberler Türkiye çevrim içi sürede dünya ortalamasını geride bıraktı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021