DMM’den “set çekiliyor” iddialarına açıklama

Yerel Haberler - 25.06.2026 - 0:00

ANKARA  – BHA 

DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “NATO Zirvesi nedeniyle liderlerin göz zevki için binaların ve gecekonduların önüne set çekiliyor” şeklindeki söylemlerin asılsız olduğu belirtildi.

Açıklamada, zirve öncesinde güzergâhlar üzerinde gerçekleştirilen çalışmaların herhangi bir alanı gizleme amacı taşımadığı, uluslararası üst düzey organizasyonlarda uygulanan standart güvenlik ve lojistik tedbirlerin bir parçası olduğu ifade edildi.

Devlet ve hükümet başkanlarının kullanacağı güzergâhlarda, açık alanlardan gelebilecek olası güvenlik risklerini önlemek amacıyla fiziki bariyerler ve güvenlik perdelerinin kurulduğu belirtilen açıklamada, bu uygulamaların uluslararası organizasyonlarda rutin olarak hayata geçirildiği vurgulandı.

DMM açıklamasında ayrıca, zirve heyetlerinin ve teknik ekiplerin ulaşım süreçlerinde çevresel ve ses kaynaklı olumsuzlukları azaltmak, kent içi trafik akışını düzenli şekilde sürdürmek amacıyla geçici panellerden faydalanıldığı kaydedildi.

Söz konusu tedbirlerin NATO, G20 ve COP gibi büyük uluslararası zirvelerde ev sahibi ülkeler tarafından standart uygulamalar kapsamında gerçekleştirildiğine dikkat çekilen açıklamada, Türkiye’nin de Ankara’da yapılacak NATO Zirvesi’ni uluslararası standartlara uygun şekilde organize ettiği belirtildi.

Yerel Haberler Türk Yönetici Cenk Özöztürk’ün görev süresi 2032’ye kadar uzatıldı

Yerel Haberler NATO Zirvesi öncesi Ankara’da geniş kapsamlı trafik düzenlemesi

Yerel Haberler DMM’den “set çekiliyor” iddialarına açıklama

Yerel Haberler Bursa’da Giresunlular Otçu Göçünde buluşacak

Yerel Haberler Bakan Çiftçi: Türkiye’de 2,2 milyondan fazla Suriyeli geçici koruma altında

Yerel Haberler AK Parti Artvin İl Başkanlığından Milletvekili Çelik’e ziyaret

Yerel Haberler Battalgazi’de yeni yaşam alanı yaz sonunda teslim edilecek

Yerel Haberler Giresun Kent Konseyi vizyon projeleri değerlendirdi

Yerel Haberler Kaymakam Naim Akar’dan öğretmenlere başarı belgesi

Yerel Haberler CHP Disiplin Kurulu itirazları kabul etmedi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021