Yerel Haberler - 28.12.2025 - 12:11
ANKARA – BHA
DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 15 Aralık’ta Karadeniz yönünden Türkiye hava sahasına yaklaşan bir İHA’nın tespit edilmesi üzerine F-16 savaş uçakları tarafından takibe alındığı belirtildi. Açıklamada, barış dönemi prosedürlerinin tamamlanmasının ardından söz konusu İHA’nın güvenli bir bölgede kontrollü müdahaleyle vurularak düşürüldüğü ifade edildi.
Açıklamada, “İHA’nın Sayın Cumhurbaşkanımızdan talimat beklendiği için veya menşei kaygı yarattığı için geç düşürüldüğü iddiaları açık bir dezenformasyondur” ifadesine yer verildi. Mevcut “Angajman Kuralları Direktifi” kapsamında hava sahasının yönetimi ve savunmasına ilişkin düşürme yetkisinin Genelkurmay Başkanlığında olduğu, olay günü bu yetkinin gecikmeksizin Hava Kuvvetleri Komutanlığına devredildiği kaydedildi.
DMM, eksik ve yanlış bilgilere dayanan bu tür spekülatif açıklamaların kamuoyunu yanıltmaya ve devlete olan güveni zedelemeye yönelik olduğunu vurguladı. Açıklamanın sonunda, vatandaşların dezenformasyonlara karşı yalnızca resmi kaynaklardan yapılan bilgilendirmeleri dikkate almasının önem taşıdığı belirtildi.
Yerel Haberler Lüks otomobil şarj istasyonunda alev aldı
Yerel Haberler Emekli zam farkı 4 Şubat’ta yatıyor
Yerel Haberler AJet filosuna 3 yeni nesil uçak daha katıldı
Yerel Haberler Satılık konut ilanlarında doğrulama zorunlu hale geliyor
Yerel Haberler Kırmızı bültenle aranan Serdar Sertçelik Türkiye’de
Yerel Haberler Doğal gazda 2026 tüketim tahmini açıklandı
Yerel Haberler Hindistan’ın Türkiye Büyükelçisi Rize’de: Türkiye’ye gelince günde 7-8 bardak çay içiyorum
Yerel Haberler Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 11 gözaltı
Yerel Haberler Meteorolojiden 18 İl İçin Sarı Kodlu Yağış Alarmı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021