DMM: “Hristiyan topluluklara yönelik sınır dışı iddiaları asılsızdır”

Yerel Haberler - 15.10.2025 - 11:12

ANKARA-BHA

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “Türkiye’nin bazı Hristiyan topluluklara mensup yabancı uyruklu kişileri ‘ulusal güvenlik tehdidi’ olarak değerlendirip sınır dışı ettiği” yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, son günlerde uluslararası bazı çevrelerde yer alan iddiaların Türkiye’yi hedef alan kasıtlı bir dezenformasyon kampanyasının parçası olduğu ifade edildi.

“Türkiye Cumhuriyeti, din ve vicdan özgürlüğünü Anayasa ile güvence altına almış”

Açıklamada, Türkiye’nin yüzyıllardır farklı din, kültür ve inanç mensuplarının barış içinde yaşadığı, hoşgörü ve birlikte yaşama kültürünün kökleştiği bir medeniyetin mirasçısı olduğu vurgulandı.

“Türkiye Cumhuriyeti, din ve vicdan özgürlüğünü Anayasa ile güvence altına almış, hiçbir vatandaşının inancı veya ibadet biçimi nedeniyle ayrımcılığa uğramasına izin vermemiştir” denilen açıklamada, inançlara saygı ve çoğulculuğun ülkenin demokratik düzeninin vazgeçilmez unsurları olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, farklı inanç topluluklarına ait ibadethanelerin korunması, restorasyonu ve yeniden hizmete açılması yönünde önemli çalışmaların yürütüldüğü kaydedildi.

Hristiyan cemaatlere ait çok sayıda kilise ve manastırın restore edilerek ibadete açıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Cemaat vakıflarının mülkiyet hakları korunmakta, hukuki süreçler şeffaf biçimde işletilmektedir” ifadeleri yer aldı.

DMM, her egemen devlet gibi Türkiye’nin de vize ihlali, kamu düzenine aykırılık veya yasal izin eksikliği gibi nedenlerle yabancı uyruklu kişiler hakkında idari kararlar alabildiğini; ancak bu işlemlerin hiçbir şekilde dini kimlik veya aidiyet temelinde yapılmadığını vurguladı.

Açıklama, “Türkiye’nin din özgürlüğüne, çoğulculuğa ve toplumsal barışa dayalı güçlü devlet geleneğini hedef alan hiçbir dezenformasyon girişimi amacına ulaşamayacaktır. Ülkemiz, geçmişten gelen hoşgörü mirasını yaşatarak farklı inançların barış içinde bir arada yaşadığı örnek bir ülke olmaya devam edecektir” ifadeleriyle sona erdi.

Yerel Haberler Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri

Yerel Haberler Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, memleketi Amasya’da temaslarda bulundu

Yerel Haberler Galatasaray ile Samsunspor ligde 65. kez karşılaşacak

Yerel Haberler Hizmetin gücü filoya yansıyor

Yerel Haberler Bakan Memişoğlu: Filomuza 856 yeni acil sağlık ambulansı katmış olacağız

Yerel Haberler ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı

Yerel Haberler Bakan Bolat: 2030’da 500 milyar dolar ihracata ulaşmak elimizde

Yerel Haberler Bakan Tunç’tan “Futbolda bahis” soruşturmasına ilişkin açıklama

Yerel Haberler Türkiye’nin ilk yapay zekâ destekli gazetecilik eğitim platformu tanıtıldı

Yerel Haberler Bodrum’da sağanak: Rögarlar taştı, caddeler göle döndü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021