DMM: “Afgan, Iraklı ve Suriyeli suçlular Türkiye’ye gönderiliyor” iddiası tamamen asılsız

Yerel Haberler - 17.11.2025 - 9:05

ANKARA – BHA

DMM’nin NSosyal platformu üzerinden yaptığı duyuruda, söz konusu iddianın tamamen dezenformasyon olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’nin, üçüncü ülke vatandaşlarını başka ülkelerden kabul etmesine yönelik herhangi bir uygulaması yoktur. Suç kaydı bulunan ya da yasal ikamet hakkı olmayan yabancıların Türkiye’ye iadesi mümkün değildir. Türkiye yalnızca kendi vatandaşlarına ilişkin işlemleri, uluslararası hukuk çerçevesinde ve gerekli inceleme–itiraz süreçleri tamamlandıktan sonra bireysel olarak yürütmektedir. Üçüncü ülke vatandaşlarının toplu ya da bireysel şekilde Türkiye’ye gönderilmesi söz konusu değildir.”

DMM ayrıca, iddiaları yayan kişiler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi kapsamında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Açıklamanın sonunda kamuoyuna, resmi makamların bilgilendirmelerini esas almaları ve kaynağı belirsiz iddialara itibar etmemeleri çağrısı yapıldı.

Yerel Haberler Güdül’de Muhtarlar Günü buluşması

Yerel Haberler Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında istihdam ve eğitim gündemi

Yerel Haberler Giresunspor lige mağlubiyetle başladı

Yerel Haberler Türkiye’den Bosna Hersek’teki çocuklara destek

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail orayı da karıştırmak için uğraşıyor

Yerel Haberler Brent petrol düştü, gözler benzin fiyatlarına çevrildi

Yerel Haberler Isparta’da İHH ekibi için arama çalışmaları sürüyor

Yerel Haberler Giresun’da evsel atıklar enerjiye dönüştürecek

Yerel Haberler Civelekoğlu’ndan Giresun Belediyesine hizmet eleştirisi

Yerel Haberler İl Müdürü Çelebi, Ağrı Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021