Yerel Haberler - 04.10.2025 - 10:14
ANKARA-BHA
Her yıl 4 Ekim, yok olma tehlikesi altındaki türleri koruma ve farkındalığı artırma amacıyla “Hayvanları Koruma Günü” olarak kutlanıyor. DKMP de bu kapsamda, yaban hayvanlarını yaşam alanlarıyla birlikte koruyor, fotokapan, halkalama ve GPS-GSM’li tasmalarla türleri izleyerek koruma stratejileri geliştiriyor.
Ülke genelinde inşa edilen rehabilitasyon merkezlerinde yaralanan hayvanlar tedavi edilerek doğaya bırakılıyor. Bu yılın Ocak-Eylül döneminde, merkezlere 13 bin 143 yaban hayvanı ulaştırıldı ve 7 bin 990 birey sağlık ve davranış kriterlerini karşılayarak doğaya salındı.
Salımlar, türlerin biyolojik gereksinimleri, uçuş/koşu yetenekleri, yön bulma ve doğal beslenme davranışları ile mevsimsel koşullar dikkate alınarak gerçekleştirildi.
Tedavisi tamamlanan ancak kalıcı fonksiyon kaybı nedeniyle doğaya dönmesi uygun görülmeyen 506 hayvan, hayvanat bahçelerine devredildi. 1127 bireyin tedavi ve rehabilitasyon süreci ise devam ediyor.
DKMP, saha-kurtarma, klinik bakım ve rehabilitasyon zincirinin etkinliğini ortaya koyarken, merkezlere gelen vakaların tür, yaş ve yaralanma nedeni bakımından farklılık göstermesi, sonuçlara doğrudan etki ediyor.
Yerel Haberler AYM üyeliğine Şaban Kazdal seçildi
Yerel Haberler Motorine kısa süreli indirim geldi, zam kapıda
Yerel Haberler Giresun hayvanat bahçesinde türler artıyor
Yerel Haberler Yılmaz’dan savaş mesajı: Kalıcı çözüm diplomasiyle mümkün
Yerel Haberler 6 il için sarı kodlu uyarı verildi
Yerel Haberler Isparta’da kuzu göbeği sezonu başladı
Yerel Haberler Yatırım fonlarında vergi sistemi değişti
Yerel Haberler MTSO Başkanı Sadıkoğlu : Depremzede esnafa öncelik verilsin
Yerel Haberler RİBEGEM’den gençlere değerler paneli: “İnsanın Pusulası”
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021