Diyanette Görev Almak İsteyenlere DHBT Kursu Açılıyor

Aksaray Haberleri - 16.09.2018 - 17:08

Ensar Vakfı Aksaray Şube Başkanı Yusuf KAYA; Ensar Vakfı Aksaray Şubesi bir hizmete daha öncülük ediyor. Daha önceki yıllarda da DHBT kursları açan Vakıf büyük bir teveccüh görmüş ve kurs sonu sınava girenlerin çoğunluğu başarılı olmuştu. İki yılda bir yıl yapılan sınav için ,bu yıl yine tecrübeli hocalar eşliğinde 22 Eylül tarihinden itibaren iki ay boyunca hafta sonları (Cumartesi – Pazar günleri) konu anlatımlı, test çözümlü ve deneme sınavlı DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi) sınavları için hazırlık kursu açıyor. Kursa katılmak isteyenler Vakıf Şubesine bizzat uğrayarak veya 214 20 01 ve 0538 883 45 35 no’lu telefonlarından detaylı bilgi alabilirler.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kadrolu, ücretli veya geçici olarak İmam-Hatip Müezzin Kayyum ve Kuran kursu öğreticisi olabilmek için iki yılda bir yapılan DHBT Sınavı bu yıl 2018 KPSS DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi) sınavı adıyla 09 ARALIK 2018 tarihinde yapılacaktır. Sınava girebilmek için başvurular ise İnternet ortamında 9-17 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Geç başvuru tarihi ise 1 Kasım 2018 olarak belirlendi. 2018 KPSS DHBT Sonuçları 4 Ocak 2019 tarihinde açıklanacaktır.

Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi konularından oluşacak ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak olacak. Bu testte, “İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an-ı anlama ve meal bilgisi), Siyer, İslam Ahlakı” konu başlıklarından sorular yer alacak. İkinci 20 soru (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterecek. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için imam hatip okulları müfredatını içeren sorulardan oluşacak. Test “Tefsir, Fıkıh, Hadis, Akaid ve Kelam, İslam Tarihi, Dinler ve Mezhepler Tarihi, Dini Hitabet” konu başlıklarından oluşacaktır.

Aksaray Haberleri İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Tehdit ortamında müzakere mümkün değil

Aksaray Haberleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Başbakan Yardımcısı, Turizm, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Beypazarı’nda

Aksaray Haberleri AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, “Köklerden Geleceğe Kadın Çalıştayı”na katıldı

Aksaray Haberleri Bahis soruşturmasında 314 antrenöre men cezası

Aksaray Haberleri Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Yeni Atama

Aksaray Haberleri Kağızman’da üreticilere Bitki Koruma Eğitimi

Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi Nottingham Forest oldu

Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi belli oluyor

Aksaray Haberleri Aksaray’da TOKİ Kurası Çekildi: 2 Bin 353 Aile Ev Hayaline Kavuştu

Aksaray Haberleri Kars’ta 2 gündür kayıp olan genç asansör boşluğunda ölü bulundu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021