Dinçer “Planetaryum Projesinin İlk Adımını Attık

Ana Manşet - 20.03.2024 - 9:58

Aksaray Belediyesi ile TÜBİTAK arasında “Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı” kapsamında hazırlanan proje sözleşme protokolü Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal arasında imzalandı. Protokole göre Aksaray Bilim Merkezinde bilim ve teknoloji tabanlı yeni projeler, TÜBİTAK destekli yürütülecek.

Aksaray Belediyesinin “Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı” kapsamında daha önce TÜBİTAK’a yaptığı ön protokol ve başvuru süreci tamamlandı. Sürecin tamamlanmasının ardından Aksaray Bilim Merkezi, TÜBİTAK destekli büyük ölçekli bilim merkezleri arasına girmiş oldu.

Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen imza töreninde Bilim Merkezi aracılığı ile bilim ve teknoloji faaliyetleri yürütmek ve AR-GE çalışmalarını desteklemek konusunda hazırlanan proje sözleşme protokolü Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal arasında imzalandı. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Aksaray Bilim Merkezi’nin Türkiye genelinde adından söz ettirdiğini ifade ederek çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Dinçer’i tebrik etti ve TÜBİTAK olarak desteklerinin süreceğini ifade etti.

Belediye Başkanı Dinçer, protokolün Aksaray’a pek çok kazanımları olacağını belirterek “Bilim Merkezimiz ülkemiz genelinde 4003-A Destekli Büyük Ölçekli Bilim Merkezleri arasına dahil oldu” açıklamasında bulundu. Başkan Dinçer, açıklamasının devamında “İmzaladığımız protokol ile Bilim Merkezimizin hemen yanına yapacağımız Planetaryum Projemizin ilk adımı atmış bulunduk.

Bilim Merkezimizde bünyesinde TÜBİTAK’ın müfredatına uygun eğitim programları, bilimsel etkinlik ve atölye çalışmaları ile farklı yaş grubundaki gençlerimizi bilim ve teknoloji ile buluşturmayı sürdüreceğiz. Bilim Merkezimize ve projelerimize verdiği destek ve katkılarından dolayı TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal Hocamıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İmza törenine katılan Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise Aksaray Bilim Merkezinin gelecek vaat eden bilime meraklı gençlere ev sahipliği yaptığını söyledi. Milletvekili Aydoğdu, hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Dinçer’e, desteklerinden dolayı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a teşekkür etti.

Ana Manşet Öncelik can güvenliği

Ana Manşet Sahte Deterjan dolum depolarına baskın

Ana Manşet MSB’den Yunanistan’ın füze açıklamasına ve Karadeniz’deki saldırılara tepki

Ana Manşet Erdoğan: “Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte engelsiz hale getireceğiz”

Ana Manşet Bakan Yerlikaya: İstanbul ve Türkiye’de suç oranları azaldı

Ana Manşet Bakan Göktaş: “Kadınları güçlendirmeye devam edeceğiz”

Ana Manşet CHP’li Güneşhan’dan Bakan Tekin’e Halk Eğitim Merkezleri’ndeki usulsüzlüklere ilişkin soru önergesi

Ana Manşet Avrupalıların yarısı Trump’ı “kıtaya tehdit” olarak görüyor

Ana Manşet Merhum Cemal Öztürk için ilk vefa Doğankent’ten

Ana Manşet Güneybatı’da sağanak alarmı: 6 il için uyarı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021