Yerel Haberler - 23.03.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
9 günlük aranın ardından okullarında yerini alan öğrenciler, ikinci döneme kaldıkları yerden devam ediyor.
Ara tatilin sona ermesiyle birlikte Türkiye genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yeniden sınıflarına döndü. Öğrenciler ve öğretmenler için yoğun geçecek ikinci dönem resmen başlamış oldu.
Bu yıl özellikle 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencileri için sınav maratonu büyük önem taşıyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınav, 14 Haziran’da gerçekleştirilecek. Sınavda öğrenciler sözel ve sayısal oturumlarda, müfredatta yer alan konu ve kazanımlardan sorumlu olacak.
Üniversite adayları için de süreç yoğun geçecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak. Temel Yeterlilik Testi (TYT) 20 Haziran’da, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ise 21 Haziran’da uygulanacak.
Yoğun eğitim döneminin ardından öğrenciler, 26 Haziran Cuma günü son ders zilinin çalmasıyla yaz tatiline çıkacak. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen, eğitim öğretim yılını tamamlayarak yaz dönemine başlayacak.
Yerel Haberler Antalya’da bayram tedbirleri zirvede
Yerel Haberler Altın bayramın 3. gününde geriledi
Yerel Haberler İskenderun’da yasadışı bahis operasyonu
Yerel Haberler Kamu kaynaklarında yeni sistem devrede
Yerel Haberler Sosyal risk haritalarında ilk aşama tamam
Yerel Haberler Meteorolojiden uyarı: Sağanak ve kar etkili olacak
Yerel Haberler Katar’da Askeri Helikopter Kazası: 3 şehit var
Yerel Haberler İstanbul Fatih’te bina yıkıldı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021