Yerel Haberler - 03.02.2026 - 11:01
ADIYAMAN – BHA
Adıyaman Valiliğinden yapılan açıklamada, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde kentte düzenlenecek anma programları ile vatandaşlar tarafından gerçekleştirilecek kabristan ve taziye ziyaretleri nedeniyle yoğunluk yaşanabileceğinin değerlendirildiği belirtildi.
Bu kapsamda, il genelindeki resmi ve özel her kademedeki okullarda 6 Şubat 2026 Cuma günü eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği aktarıldı. Açıklamada ayrıca, anma programları ve mezarlık ziyaretlerine katılacak kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelin, kamu hizmetlerinin aksamaması için gerekli tedbirler alınmak kaydıyla aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.
Gaziantep’te de 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla anma programları ve kabir ziyaretleri nedeniyle il genelindeki resmi ve özel her kademedeki okullarda eğitim öğretime bir gün ara verileceği bildirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, kabir ziyaretleri ve diğer anma etkinliklerine katılımı kolaylaştırmak amacıyla 6 Şubat Cuma günü kent genelinde eğitime bir gün süreyle ara verilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, kamu hizmetlerinin aksamaması ve zorunlu hizmetlerin sürdürülebilmesi için kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınacağı, asgari düzeyde personel bulundurulması şartıyla anma programlarına katılacak ve kabristan ziyareti yapacak kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanların 6 Şubat Cuma günü idari izinli sayılacağı belirtildi.
Yerel Haberler Asensio için kritik viraj: Dünya Kupası umudu sürüyor
Yerel Haberler Esenler’de yolcu otobüsü alev alev yandı
Yerel Haberler Bayramın 2. günü İstanbul trafiği kilitlendi
Yerel Haberler Meteoroloji uyardı: Yurt genelinde yağış alarmı
Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Handüzü Yaylası’nda
Yerel Haberler Türk dünyasının ortak bayramı: Nevruz coşkusu
Yerel Haberler Fenerbahçe’de sürpriz veda! Fred kararını verdi
Yerel Haberler Victor Osimhen ameliyat olacak: Geri dönüş tarihini açıkladı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021