Deprem Öldürmez Çürük Yapılar Öldürür

Aksaray Haberleri - 23.10.2019 - 15:52

Yer kürenin en hareketli ve yıkıcı deprem kuşağında yer alan Ülkemiz sürekli deprem gerçeğiyle karşı karşıyadır. 2019 yılı İstanbul 5.8 şiddetindeki deprem -2011 Van 7.2 , 2003 Bingöl 6.4, 1999 Düzce 7.2, 1999 Gölcük 7.5, 1998 Adana Ceyhan 6.2, 1992 Erzincan 6.8, 1983 Erzurum 6.9 ve daha birçok irili ufaklı artçı depremlerimiz var. Bunun neticesinde Ülke insanı olarak ,depremle yaşamayı öğrenmeliyiz. Madem ki böyle bir gerçeğimiz var, yaşam şartlarımızı buna göre dizayn etmeliyiz.

23 Ekim 2011 günü meydana gelen Van Erciş merkezli deprem ve 9 Kasım 2011 günü yaşanan Van Edremit merkezli deprem; yıkıcı hasar oluşturmuş ve çok sayıda can kaybına yol açmıştır. 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerinde toplam 644 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, bin 966 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaşanan depremlerin maddi kayıpları ise milyonlarca lira olmuştur. Devlet ve millet ile yek vücut olan ülkemiz, büyük bir dayanışma örneği göstererek depremin yaraları kısa bir süre zarfında büyük oranda giderilmeye çalışılmıştır. Depremlerde hem ölümcül ,hem maddi kayıpları minimize etmenin yegane yolu şehirlerimiz, yerleşim yerlerimiz mühendislik ilkelerine uygun bir şekilde imar edip,çürük yapıların bir an önce kentsel dönüşüm kapsamında teşvik edilerek daha sağlam ve yaşanabilir yapıların yapılmasıdır.

Deprem öldürmez çürük yapılar öldürür sloganı ile yaşam alanlarımızı buna göre temellendirmemiz gerekir. Yaşadığımız bu afetlerde vefat eden canlarımız için Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim bu tür acı hadiseleri bir daha yaşatmasın.”

Aksaray Haberleri Kristal Karlar Üzerinde Fotoğraf Sergisi Sarıkamış’ta açıldı

Aksaray Haberleri Çıldır Gölü Buz Festivali Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Aksaray Haberleri Bahçeşehir Koleji oyuncusu Malachi Flynn Türk vatandaşlığı aldı

Aksaray Haberleri Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu’ndan CHP lideri Özel hakkında suç duyurusu

Aksaray Haberleri Düzce’de sahte kimlikle arazi satışı girişimi tapuda ortaya çıktı

Aksaray Haberleri Kağıthane’de cezaevi nakil aracı devrildi: 19 yaralı

Aksaray Haberleri Türkiye ile Özbekistan arasında çok sayıda anlaşma imzalandı

Aksaray Haberleri Kars’ta Siber Farkındalık ve Bilinçlendirme Eğitimi düzenlendi

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’i Beştepe’de ağırladı

Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat’tan “Veliaht” dizisi setine ziyaret

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021